Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лекарска грешка ли уби 28-годишен от Враца? Мъжът едва дишал, а краката му се подули. Според медиците починал от белодробна недостатъчност

Заради смъртта на 28-годишен мъж от Враца и съмнение за лекарска грешка прокуратурата нареди образуването на досъдебно производство и започна проверка по случая. Според жалбата на близките на Веселин Георгиев от врачанския кв. Кулата, той е издъхнал, защото медиците не са му оказали адекватна бърза помощ.

Веселин работел като багерист и в събота се почувствал зле, дишал тежко, а краката му се подули. Пристигналите с линейка медици повикали пък пожарникари, за да качат пълния мъж в колата.

Според майката синът й бил захлупен по очи на носилката и така му било още по-трудно да диша. Пред спешния център във Враца медиците съобщила на жената, че Веселин е починал в линейката.

Според лекарите Веселин починал от белодробна недостатъчност. От спешния център отричат твърденията на майката за неоказана навреме помощ и казват, че е трябвало много по-рано да се повика линейка или да се търси специализирана лекарска намеса, а не да се чака последния момент.