Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Забравихме да общуваме с душите си СНИМКИ: Прессекретариат на държавния глава

„Свикнахме да общуваме помежду си чрез електронните устройства и забравихме да общуваме с душите си. Нека си дадем общението, че няма да бъдем каменни хора.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри във Варна XVIII Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми, който за поредна година се провежда под неин патронаж. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Вицепрезидентът подчерта, че събития като този фестивал връщат вярата в човешките добродетели, в човеколюбието. „Да забравиш себе си в грижата за другия, да бъдеш полезен, да бъдеш приятел, да бъдеш силен заради себе си и заради другите. Това не са фрази, изпразнени от съдържание, и Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми го доказва“, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът заяви, че днес живеем в тревожен свят, в който има много агресия, омраза и отрицание. По думите на Илияна Йотова желанието да отхвърлиш надделява над желанието да приласкаеш. „Нека не позволяваме това да се превърне в норма на поведение и отношение към света и хората“, призова вицепрезидентът.

Илияна Йотова благодари на организаторите на фестивала – Българският червен кръст и Медицински университет-Варна, на техните съюзници и приятели от цял свят. „Имаме нужда да си подаваме ръце, да бъдем заедно и в добро, и в зло, да се опитаме да разберем другия, да погледнем през неговите очи“, изтъкна вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочи, че в богатата фестивална програма зрителите ще изгледат филми, правени от хора с любов за хора. „Ще съпреживеем пъстра палитра от емоции, ще се докоснем до човешки съдби от всички точки на Земята, ще съпреживеем трагизъм и героизъм“, отбеляза вицепрезидентът.