Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Службите не трябваше да огласяват случая с момчето от Пловдив. Категоричен съм, че това беше грешка.

Първо, като огласиш такъв факт, при положение че нямаш някаква добавена стойност - не предупреждаваш някого, не изясняваш нещо, ти всъщност разкриваш някакъв инструментариум на службите. В случая нищо особено не разкриват.

Едно от нещата, които се случиха, е, че дискредитираха момчето, средата му, съответно показаха на родителите, че ако случайно съобщят подобна информация на службите за децата си, последиците ще бъдат безумни.

Не виждам никаква превантивна цел в огласяването, виждам само глупотевина.

Какво точно показват? Семейството е съобщило за детето си. Разбирам да са го прехванали, като е купувал материалите, приготвял е и т.н. В момента, в който семейството съобщило, и те вдигат шум.

За мене задържането на момчето е необяснимо, при положение че е установено. Не е и много ясно доколко става въпрос за тероризъм. Може да е някакво любопитство, да му е било интересно да си говори с някого от “Ислямска държава”. Трябва да докажат, че действително е имал за цел да извърши терористичен акт. Трябва да се види и какво точно е успял да направи, защото това, което видях, е много наполовина направено.

В нашата ситуация дори и някои медии да се ограничат в изнасянето на информация, други ще се опитат да направят кликове от това. Такава е средата. Практиката в страните с опит и традиции е обикновено да има ръководство от страна на службите спрямо медиите - това може да се публикува, това не може.

От в. "24 часа"