Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Соцлидерката Корнелия Нинова обяви, че не приема като бламиране решението на червения пленум да не е тя начело на комисията, която ще преработва доклада на ръководството за представянето на партията на местните избори. Тя коментира темата пред медии по време на продължаващото вече 7-и час заседание на Националния съвет.

Това е добро и правилно решение, защото се възложи на комисия от 17 души, която е колективен орган, да допълни доклада и да го внесе на конгреса. Ако беше прието аз да правя този доклад, щяха да бъдат оправдани някои съмнения за еднолична партия и намеса на лидера, обясни Нинова. Тя обясни, че пленумът е приел политическия доклад оценка за евровота и подготовката за местните избори, но той ще бъде допълнен с предложенията на членовете на НС.

Не са приемани предложения за промяна в устава и за влизане на такава точка в дневния ред на конгреса, категорична бе Нинова. Тя обясни, че такива предложения са внесени от 25 души за информация и ако те ги внесат и на конгреса, ще бъдат обсъждани от делегатите.

Не си падам по сценарии, отговори Нинова на въпрос за опасенията на опозицията й, че на конгреса на 16 юни ще има изказвания на делегати тя да не подава оставка и до такава реално няма да си стигне. Подала съм оставката, конгресът има право да вземе решение, каза лидерката. Но отказа да отговори на въпрос дали би приела молби на делегати да не подава оставка.