Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Империята отвръща на удара"

Русия ще прави филм за Чернобил в отговор на сериала на НВО. Ще бъде режисиран от Алексей Мурадов, като проекта ще се съсредоточи не върху последиците от експлозията, а върху това, което Шепелин нарича “теория на конспирацията”, която вкарва американските шпиони в разказа. Ти да видиш!

За своята история Мурадов казва: „Една теория твърди, че американците са проникнали в атомната електроцентрала в Чернобил и много историци не отричат, че в деня на експлозията на станцията присъства агент на вражеските разузнавателни служби. В руския сериал героите няма да бъдат учени, войници и цивилни, които са помагали да се предотврати по-нататъшното разпространение на радиация, а служители на КГБ, които се опитват да осуетят тези служителите на ЦРУ."

С една дума, доколкото разбрах агентът на "вражеските разузнавателни служби" явно е предизвикал експлозията само с присъствието си. Чудя се дали същият "вражески агент" е виновен за мълчанието на СССР пред света и опита му да скрие размера на катастрофата? Чудя се и дали същият агент е писал и изказванията на съветските политици, в които се твърдеше, че запада умишлено преувеличавал аварията и че тези твърдения, че Чернобил ще се превърне в мъртъв град са напълно нелепи и плод на "вражеската пропаганда".

От фейсбук