Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За първи път е предотвратен терористичен акт в България. Джихадистът избрал мишена в Пловдив, съобщи „24 часа“.

По непотвърдена информация заподозреният е непълнолетен, който бил арестуван, преди да окървави града.

В петък специализираният съд е решавал каква мярка за неотклонение да му наложи, съобщиха служители оттам. Те обаче отказаха да разкрият неговата самоличност. Той е българин от семейство, за което досега не е имало съмнения за връзка с радикализирани формирования.

Ученик на 16 години е заподозреният, който е бил арестуван в четвъртък в Пловдив за готвен терористичен атентат, разказаха източници от МВР.

16-годишният тийнейджър е смятал да взриви огромна бомба самоделка на обществено място в последния учебен ден. Взривното устройство е било изработено от самия него и е съдържало запалими вещества и осколки, като целта е била да бъдат нанесени възможно най-много поражения. Преди няколко месеца тийнейджърът е попаднал под влиянието на радикална ислямска групировка. След като нейни представители успели да влязат под кожата на момчето, те започнали да го обучават как сам да сглоби бомбата. Близки на ученика усетили, че става нещо нередно и информирали службите., информира "Трафик нюз".

Както "24 часа" първи писа, в петък специализираният съд е решавал каква мярка за неотклонение да му наложи, съобщиха служители оттам. Предстои МВР, ДАНС и прокуратурата да обявят подробности за разследването.

Очаквайте подробности!

Джихадистът избрал мишена в Пловдив, но е бил арестуван преди да окървави града. Снимка Архив
Джихадистът избрал мишена в Пловдив, но е бил арестуван преди да окървави града. Снимка Архив