Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки

"При всички случаи субсидията трябва да бъде намалена и ще бъде намалена", каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на Нова тв, но не потвърди, че тя трябва да бъде 1 лв. на глас. Според него е по-правилно да се постави някакъв таван на отпусканите пари за политическите партии, а това, че след референдума през 2016 г. темата за намаляване на субсидиите умря, е политическа грешка. "Тряба да има таван. Не е редно политически партии да държат пари на влог. Трябва да има точен отчет как се харчат тези пари - за печатни издания, за тв предавания, да отиват за съобщаване на политическите виждания."

В края на евроизборите Волен Сидеров заяви, че кампанията на ВМРО струва между 6 и 8 млн. лв. - повече отколкото е субсидията на патриотическата партия. Джамбазки отрече това да е вярно и обясни, че за тази сума се правят кампании в САЩ, а цялата отчетност по похарчените пари преди изборите може да бъде лесно проверена.

Според Ангел Джамбазки резултатът след изборите е една от причините за разцеплението в малката коалиция и за нападките, които получава от лидера на ПП "Атака", но ВМРО няма да се опитва да развали коалицията. Джамбазки е наел адвокати и им е дал клеветнически, според него, материали, които могат в последствие да бъдат разгледани в съда. 

"Има сериаозна липса на доверие в поличтическите лица в България, но това е първият сериозен самостоятелен успех на ВМРО", коментира последните избори евродепутатът.

Във връзка с днешния гей парад, Ангел Джамбазки изказа неодобрението си за вече традиционното събитие за хората с различна сексуална ориентация. "Изключително безсмислено и нахално мероприятие. Иксат да озаконяват бракове и да осиновяват деца. Това е недопустимо и неприемливо", каза той за София Прайд и бясни, че в световен мащаб се води силна политическа гей пропаганда.