Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бисер Лазов СНИМКА: Архив
Бисер Лазов СНИМКА: Архив

Лазар Карадалиев, който по-късно ще стане един от адвокатите на Цветан Василев, парадирал с връзки в съдебната система пред самия банкер на рожден ден през 2014 г.,когато 2-мата не се познавали. Това съобщи пред съда основният свидетел по делото КТБ Бисер Лазов, чийто разпит от март досега продължава.

На 25 април 2014 г. Лазов и Василев били на рожден ден на общ познат - Веселин Бушев. На тържеството присъствал и Лазар Карадалиев, където за първи път се срещнал с банкера, разказа Лазов.

Адвокатът бил представен от Бушев като юрист с клиенти наркодилъри, проститутки и сводници, обясни основният свидетел по делото КТБ.

По време на празненството Карадалиев стоял незабележим, но в някакъв момент от вечерта започнал да разговаря с Василев, тъй като двамата имали общ познат - журналистът Огнян Стефанов. Банкерът познавал Стефанов като човек от медийната му стратегия, с която Василев искал да парира и предотврати медийни атаки в зародиш, разказа Лазов пред съда.

По-късно Веселин Бушев предупредил Лазов да внимава с Карадалиев и му препоръчал комуникацията им да минава през него. Това се налагало, защото рожденикът познавал характера на Карадалиев и искал да предпази от неприятни последици Цветан Василев.

Посредник в контактите между Карадалиев и банкера обаче станал Огнян Стефанов, добави Лазов.

Свидетелят посочи няколко случая, в които Огнян Стефанов от 2013 до 2014 г. получавал суми в размер от 10 000 евро до 150 000 лева от касата на Цветан Василев за задачи, разпоредени от самия банкер. Сумите били осигурявани чрез кредити от КТБ.