Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виорика Дънчила демонстрира вълче смирение, но не представлява никакво подобрение в управлението на Румъния, защото е част от същата компрометирана среда като сгромолясалия се Драгня. Тази битка с крещящата несправедливот бе чудовищна и отне години на ултрамасови протести в леда и безотказно гласуване, за да триумфират свободните румънски граждани (които имат и президент-съюзник, с когото постигнаха важни пробиви). Засега.

Голямото проклятие на Източна Европа е самовъзроизвеждащата се номенклатурно-корупционна върхушка, разпологаща с неизчерпаеми ресурси да се регенерира във войната с все по-вбесеното и отчаяно гражданско общество. Като при митичната хидра, чиито отсечени глави дават място на нови три, механичното премахване на особено драстични законови посегателства и особено одиозни личности не решава проблема.

Но румънците не спират да секат. И ние не спираме да им се възхищаваме от третия ред на втори балкон.

"Румния ще се откаже от планираните съдебни реформи, обяви в интервю за Politico премиерът на страната Виорика Дънчила. Под управлението на Ливиу Драгня Социалдемократическата партия (PSD) искаше да прокара извънредни постановления в областта на правосъдието, но идеята беше посрещната от многохилядни протести в страната и критики от Европейския съюз (ЕС) и няколко западни държави."

*От фейсбук!