Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЦЕНА: Стойността на Маркиньос е 1 млн. евро. Бразилецът вероятно ще бъде пласиран по време на лагера в Анталия.
ЦЕНА: Стойността на Маркиньос е 1 млн. евро. Бразилецът вероятно ще бъде пласиран по време на лагера в Анталия.

 

 

 

"Левски" ще привлече нов бразилец в състава, който да засили офанзивната игра на тима.
Южноамериканецът ще действа на поста дясно крило.
За тази позиция беше купен сенегалецът Базил де Карвальо от "Локомотив" (Пд), но той се контузи. Стрелецът има проблеми с рамото и ще трябва да се оперира. Ръководството на "сините"

скандално реши

да върне един от голмайсторите на родното първенство в Пловдив, въпреки че беше подписал договор с неговата мениджърка мадам Ба. "Смърфовете" реагираха и не пожелаха да приютят бившия си играч. Вместо това го натовариха на една кола и го закараха до общежитията на "Левски" на стадион "Герена".

"Базил де Карвальо има контракт с "Левски" и не принадлежи на нас - коментира пред "168 часа" изпълнителният директор на "смърфовете" Христо Бонев. - Постъпката на софиянци няма нищо общо с професионализма. Вижте какво говорят и за Гара Дембеле. Бил алкохолик и престъпник. Защо при нас нямаше такива неща? Ходеше с такси на тренировка, но в "Левски" всичко е позволено."

"Сините" вече са отписали Карвальо от плановете си за втория полусезон и са готови да отидат в Арбитражната комисия към Българския футболен съюз, където да решат чий футболист е

сенегалецът

През това време изпълнителният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо и старши треньорът Ясен Петров ще оглеждат възможните варианти за заместник. Те предпочитат да разчитат на собствени източници и да не минават през мениджъри, за да излезе по-евтино новото попълнение на тима.

"Мога да предложа много качествени бразилци, но знаете, че хубавата жена и хубавата кола струват пари - коментира мениджърът Мирчо Димитров, който доведе на стадион "Георги Аспарухов" Жоазиньо, Зе Соареш и Жеан Карлос. - От "Левски" не са ме търсили за играч на този пост."

"Сините" може да се разделят и с лявото си крило Жоазиньо. За това намекна Мирчо Димитров, който

се завърна от Русия

след преговори със "Спартак" (Налчик). Според руската преса нисичкият бразилец дори бил спазарен.

"Няма подобно нещо - отрече мениджърът на Жоазиньо. - Съществуват други варианти за негов трансфер. Същото важи и за Маркиньос. Търся им отбор. За да се осъществи трансфер, първо клубът трябва да е доволен, а след това и самият играч. Проблемът е, че в Русия нямат информация за двама от най-добрите футболисти в "А" група. Не получават кадри от нашето първенство. Питат ме какви са им качествата, но няма как да ги видят. Затова апелирам към всички български отбори да ходят в Анталия. Миналата година в турския курорт е имало 1700 отбора от цял свят на лагер. Именно там продадохме Жеан Карлос. Имаше запитвания за Рабех и Жоазиньо. Видяхте
колко играчи пласираха

ЦСКА през миналия сезон, след като бяха огледани на място. Руснаците трудно получават визи, за да дойдат в България. Единственият шанс да гледат наши играчи е в Анталия, защото това е своеобразен Капалъ чаршъ за футболисти."
Рокади се очертават и в другите отбори
Финансовата криза в ЦСКА ще принуди клубът да се раздели с един от най-добрите си футболисти - Маркиньос. Цената на бразилския халф е около 1 млн. евро. Той ще бъде огледан в Анталия, където "червените" ще прекарат втория етап от зимната си подготовка.

"Армейците"

вече се освободиха от трима чужденци, които вземаха високи заплати. С клуба се разделиха португалецът Марко Еспозито и италианците Уилям Тиеро и Кристиан Тибони. За сметка на това взеха само играчи от родното първенство. В подготовката на "червените" се включиха
талантите от "Пирин"

Станислав Костов и Благой Макенджиев. Договорите на двамата с "орлетата" все още не са официално прекратени, което поставя под въпрос бъдещето им на стадион "Българска армия". Подобен е казусът с Четин Седула. Футболистът на "Калиакра" ще играе за ЦСКА само ако софийският клуб плати пълната трансферна сума за него.
"Нямаме качествени футболисти в българското първенство и затова пазарът е толкова блед - коментира мениджърът Мирчо Димитров. - Вижте какво се случва в Сърбия. Продават за милиони. За разлика от нас те имат стока."


Константин Баждеков: Бюджетът не зависи от Дембеле

Изпълнителният директор по финансовите въпроси на "Левски" Константин Баждеков има тежката задача да се справи с изпълнението на бюджета в клуба.

- Г-н Баждеков, преди година имаше сериозни мерки в "Левски" за справяне с кризата. Ще последват ли нови уволнения и намалявания на заплати?
- Наистина направихме актуализация на структурите през миналия сезон. Съкратихме хора. На други намалихме заплатите. На този етап не се очертават нови мерки. Успяваме да издържим по отношение на приходи и разходи. Предстои ни подписване на нови спонсорски договори. Ще удължим с още една година сътрудничеството с "МТел". Разчитаме и на трансфери.
- Заговори се, че продажбата на Гара Дембеле е жизненоважна за финансовото оцеляване на клуба.
- Парите от неговата продажба са необходими, но не са от фатална необходимост. Ако успеем, ще ни позволи да инвестираме в допълнителни неща, като ремонт на сектор "Б". Имаме намерение да покрием с козирка целия стадион или поне 80% от него, както са изискванията на УЕФА. "Герена" разполага с техническата възможност за подобен ремонт. Всичко зависи от ресурсите. Необходими са около 3-4 млн. лв. Ще ги имаме, ако направим пробив в европейските клубни турнири догодина.
- Бихте ли се включили в инвестирането на строежа на новия национален стадион?
- За момента никой не е водил с нас подобен разговор. Лично за мен е по-добре да вложим нашите ресурси в стадион "Георги Аспарухов", защото в момента той е в много добро състояние и върши отлична работа.
- Притеснявате ли се, че от следващата година договорът за телевизионно излъчване на "А" група изтича?
- Разбира се. Това е едно сериозно перо. Всички отбори разчитат на приходите. Договорихме се за значително по-голяма сума в началото на отношенията. Имаше намаляване, за което клубовете направихме отстъпка. Рекламното време и броят на паната се запазиха. До края на сезона договорът е в сила. Изпратили сме разпределението на полагащите се суми за всички отбори в "А" група и очакваме през февруари да бъдат преведени парите. Валентин Михов има опция да преговаря с телевизии, които имат желание да излъчват мачовете. Ако не се стигне до комплексна сделка, ще бъдат ощетени по-малките клубове. Интерес към мачовете на "Левски", ЦСКА, "Литекс" и "Черноморец" винаги ще има.



УДАР: Наско Курдов вкара 34 гола само за един полусезон с екипа на “Ботев”.
УДАР: Наско Курдов вкара 34 гола само за един полусезон с екипа на “Ботев”.
Константин Баждеков
Константин Баждеков
Дениран Ортега
Дениран Ортега
горещо: Мениджърът на Жоазиньо Мирчо Димитров потвърди за интереса към бразилеца.
горещо: Мениджърът на Жоазиньо Мирчо Димитров потвърди за интереса към бразилеца.