Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милите "Комсомолци в Правдата" - разкриха "пъклените" мисли на авторите на филма "Чернобил" - финансиран е от конкуренти на Росатом - поредната национална гордост, защото завиждат и се страхуват от свърхконкурентноспособния руски атомен монопол. Не случайно цитират България т.е. проекта Белене - че филмът идвал по много неподходящо време.

Действително - колкото повече хора гледат "Чернобил" толкова по-абсурден изглежда АЕЦ "Белене".
Само те знаели какво е станало пред 1986 година и не било истина че дозиметрите не работили и не се знаела цялата картина и не са криели.
Ето ви нов факт - преди манифестацията у нас на 1 май, от ЦК отправят запитване до Москва дали да я отменят, защото чуват разни работи. Отговорът е - не отменяйте, не създавайте паника, всичко е наред?!?
И сега имат наглостта отново да се правят на жертви на информационна война.
Относно Росатом - действително никой не може да се конкурира с него, тъй като предлага невъзможен пакет от финансиране - доставки - строителство и експлоатация. Намирането на финансиране за който и да е ядрен проект е кошмар и с изключение на случаите за държавно финансиране, търговските варианти са мъчителни и най-често невъзможни. Тоест руската държавата дава на Росатом пари за да строи навън, което е непозволена по СТО търговска практика, оправдана единствено от външнополитически интереси на Русия. Но този списък от над 35 проекта по целия свят с над 100 реактона им дойде в повече защото нямат пари от бюджета и..... закъсаха яко със сроковете, падат проекти, а новите ги разтеглят във времето и не ги подписват
И разбира се Росатом получава скрито субсидиране от руския бюджет за да поддържа ядрения арсенал на Русия и за тази цел никой не може да отрече че е цивилната програма подпомага военната и военната цивилната. Тоест като плащате на Росатом за реактори и свежо ядрено горива, вероятността тези пари да се превърнат в ядрена бомба е извън вашия контрол и поглед.

*От фейсбук!