Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветанов: Борисов ми предложи и вариант да остана, но да нямам никакви контакти и изяви. Но това редно ли е?! Цветан Цветанов Кадър: Би Ти Ви

"Аз ще оставя без коментар думите на премиера. За тези 40 дни бях коректен, лоялен, не казах и една дума. Не смятам, че е редно, може би е само негово право да дава оценки на всеки един от нас, но аз смятам, че когато 18 години си бил с един човек, по-добре да запазиш хладнокръвие, да бъдеш уверен в това, което си взел като решение. Аз се гордея с това, че познавам Веско Маринов". Това заяви по Би Ти Ви Цветан Цветанов, след като тази седмица подаде оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ. 

"Вземам решенията си дълбоко осъзнато", заяви Цветанов. На въпроса какво го е наранило от думите на Борисов, той отговори: "Нищо, защото за мен това е нещо, което не съм го виждал през всичките тези години, но ще се съобразя с неговото мнение. Хората са тези, които ще дадат оценка, не аз, нито той". 

"Многообразието от различни виждания не трябва да те прави да даваш негативна оценка, аз с Веско Маринов се запознах когато бях заместник кмет в столична община. Той е много ранима душа, но ако не е с тези си качества, той нямаше да бъде Веско Маринов". Така коментира той думите на Борисов за Веселин Маринов.

За решението да подаде оставка той каза: "Взех решението, разсъждавайки над 40 дни и когато отидох при Борисов във вторник, само да уточня, че предишната вечер говорих със съпругата си до 2 през нощта. Проведохме 3 часа и половина разговор. Третият вариант беше да остана в партията, но да нямам никакви контакти и изяви, но това редно ли е?", попита Цветанов. "Казах, че вариантите са само два, или работим както досега, или си тръгвам. Идва един момент, когато единият казва, че вече не си нужен, аз това нещо го усещам. Усещам, че има недоверие, което не е съществувало досега". 

"Аз не съм човек, който ще сложи личното пред националното, партийното. Затова Борисов е в правото си да говори каквото иска, но и аз имам права и мога да говоря, лоша дума за Борисов няма да кажа, но мога да коментирам политически решения, които според мен са грешни. Аз съм бил винаги за евроатлантическата позиция на страната". 

"Аз му благодаря, че през тези 18 години работихме заедно. Всичко, което се е случвало в партията, съм го споделял с Борисов", категоричен беше Цветанов.

Той заяви, че няма никаква информация, с която да държи премиера. 

Относно новия апартамент той заяви, че имало много спекулации. "Замених двете жилища 200 квадрата със жилище, което е 239 квадрата и съм доплатил 100 000 лв. От всички собственици в нашата кооперация аз може би съм с най-скъпата цена. Тя не е под 1100 евро". Това ми е единственото основно жилище. Аз други собствености нямам, мит е, че съм си взел поредния апартамент".