Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

"Загубихме изборите. Очаквахме да победим", каза корнелия Нинова в сутрешния блок на Би Ти Ви. "Успяхме спрямо предишните европейски избори да повишим избирателите си. Единствените сме, които имат един депутат повече. Другите или запазват, или губят по един депутат", каза още Нинова.

"Оставката ми е личен акт, взех сама решението. Смятам, че първият носи отговорност. Убеждаваха ме колеги, партийни структури да не подавам оставка", добави бившата лидерка на социалистите. Тя отрече да е имало какъвто и да било външен натиск върху решението й.

"Привърженик съм на споделената отговорност. Трябва на местата, където губим да се види защо. Да се направят конференции и да се реши какво да се направи", добави Корнелия Нинова. Подредбата на листата, която тя е предложила е била разместена от Националния съвет, който с общо решение е сложил по-млади и по-неразпознаваеми лица напред в листата. "Добре работихме със Сергей Станишев. Последно с него се чухме след изборите и после той замина за Брюксел.", каза Нинова

"33% за България на фона на 50% за Европейския съюз е ниска избирателна активност. Това е знак, че негласуването е знак към всички нас, че не ни одобряват. Очаквахме негативният вод да дойде към БСП, а той се изля към всички партии. Не можехме да покажем, че не сме част от статуквото. За мен това е сериозната причина за загубата ни. Това е сигнал към всички партии. Хората казват към всички ни: "Ние не се разпознаваме с вас. Ние не ви одобряваме", каза още Корнелия Нинова. Тя коментира и завръщането на БСП обратно на работа в парламента след двумесечно отсъствие. За това време не тя не е получавала заплата си и се е издържала със спестявания.

Според новия устав на БСП всички членове на партията избират нов председател.