Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анатолий Нагиев-Бесния се вманиачава по руската звезда Алла Пугачова още когато е едва 17-годишен.

Младежът попада зад решетките за шест години, след като изнасилва няколко жени. Трябва да бъде изпратен в Коми АССР в ужасен затвор, където ежедневно бива насилван и тормозен. Бесния прекарва кошмарни три години и половина в колонията. А през цялото време в главата му надълбоко се запечатват песните на руската естрадна прима Алла Пугачова, които звучат ежедневно в лагера. Нейните хитове спирали да се въртят само през нощта.

Нагиев излиза на свобода още по-отчаян и ядосан на света. В главата му са само пъклени планове, а в цел номер едно се превръща идеята му да убие една от най-известните

руски

изпълнителки

по онова време - Алла Пугачова.

Напускайки затвора, Анатолий Нагиев се устройва в Курск. Става киномеханик. Но гласът на Пугачова не спирал да звучи в главата му. По-късно той признава, че още в колонията решил да убие певицата, за да отмъсти на всички жени, които не му обръщали внимание и го довели до затвора.

По това време Пугачова се намира на гребена на вълната. Една от най-обичаните изпълнителки и икона в страната си.

За да осъществи крайната си цел и да се добере до звездата, Нагиев задействал пъклен план. Той не можел да напуска Курск задълго, защото трябвало да се подписва в милицията. Но работата му като киномеханик налагала пътувания до отдалечени места, където прожектирал филми на селяните. След време органите на реда просто спрели да обръщат внимание на честите му отсъствия.

Убийствата

не закъснели

Маниакът определено не се бил променил в затвора и изпитал неистова нужда да убие отново. Първото си убийство след излизането от килията извършва през януари 1979 година. Второто – на 28 май същата година във влака Чикшино - Печора. И двете жертви били жени, които му напомняли за Алла Пугачова.

За убийствата обаче Бесния остава неразкрит и окуражен от това, той продължил до крайната си цел - да се добере до руската звезда. Анатолий Нагиев започнал често да пътува до Москва. Изрязвал си статии с нейни снимки и интервюта.

Открил къде живее Алла Пугачова. Запомнил графика й, опознал охраната й и знаел кога се прибира вечер. Веднъж той дори я причакал, но не успял да изпълни своя замисъл заради охраната. Само се доближил до нея и зловещо се усмихнал.

"Идеята ми беше първо да убия портиера, а после нея. Трябваше да я накажа за всичко, което ми причиниха жените.

Жени, които

я боготворят

Обличат се като нея, правят си като нейната прическа. Не успях обаче да я убия при срещата ни, защото беше с няколко охранители", признава по-късно Нагиев пред следователите.

След неуспешния опит той се отправил към гарата, защото на следващия ден трябвало да се подпише в милицията. Нагиев бил превъзбуден от срещата очи в очи с Пугачова. Нейното лице, прическа и фигура не излизали от главата му. Качил се на влака Москва - Харков, а в съседното купе забелязал жена, която му заприличала на певицата. Завлякъл я в своето купе, изнасилил я зверски и я удушил. Трупа изхвърлил през прозореца.

Зловещият не се задоволил само с една жертва. За един ден – колкото е пътят от Москва до Курск, Нагиев изнасилил и убил още три жени, едната от които стюардеса във влака. Телата изхвърлил през прозореца.

"Във всяка от тях виждах Алла и всяка умираше, защото жените са ми донесли само страдания", обяснил на следователите убиецът.

Една грешка на Нагиев обаче успява да го издаде и той лесно бива разкрит. Преди да изхвърли труповете на жените през прозореца на влака, той ги обирал. Събрал купища златни украшения, които започнал да продава в заложни къщи.

Каква присъда получава серийният убиец, четете в печатното издание на "168 часа".