Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скъпи приятели, искам да ви споделя една куриозна история, която ми напомни за случката на летище София, където няколко души бяха минали без паспортна проверка, но все пак след това бяха проверени и не беше застрашена сигурността нито на България, нито на ЕС. Това беше новина номер едно в България за дълго време и се правиха анализи върху пригодността на страната ни към Шенген.

Днес пътувам за Брюксел за първата среща след евроизборите с нашия кандидат Манфред Вебер. Полетът не е директен, а е през Виена. България все още не е пълноправен член на Шенгенското пространство поради лицемерието на някои страни, предимно Нидерландия. Полетът от София до Виена е на Австрийските авиолинии с номер ОS 806 и се изпълнява от Адриа Еруейс.

След кацане във Виена огромната изненада на всички пътници беше, че ние спокойно се придвижихме към следващия ни полет в Шенгенското пространство без да бъдем проверени. Просто австрийските летищни власти направиха грешка и пуснаха всички пътници от този полет без проверка. България е сигурна страна и съм убеден, че никой от този полет не представлява опасност за ЕС, но въпросът е принципен, че се допуска такъв огромен пропуск в сигурността на важно Шенгенско летище и това за разлика от по-безобидния случай в София не е новина в Австрия. При нас обичаме сами да се представяме в негативна светлина!