Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова: Загубихме и отговорността трябва да е на всички. Пак ще се кандидатирам за лидер Корнелия Нинова СНИМКА: Пресцентър на БСП

Корнелия Нинова отново ще се кандидатира за лидер на БСП във вътрешнопартийните избори. Това обяви самата тя пред журналисти на "Позитано" 20.

Соцлидерката излезе при медиите, за да чуят лично от нея за оставката й.

"Ние загубихме. Отговорността трябва да е на всички. Моята представа за морал и достойнство в политиката означава първият до поеме най-голямата отговорност", каза Нинова.

Тя обясни, че конгресът на 15 юни ще констатира оставката й. До тогава аз изпълнявам длъжността председател, каза Нинова. На конгреса тя ще посочи зам.-председател, който да поеме шефските функции по време на провеждането на избора.

След конгреса Националният съвет трябва да приеме правила за избор на лидер от цялата партия. Вече имало сформирана комисия, която пише правилата.

Нинова бе категорична, че пряк избор сега не е в нарушение на устава. Според червени юристи обаче в него е записано, че такъв може да има след края на мандата на настоящия 49-и конгрес.