Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Дима Максимова
СНИМКИ: Дима Максимова

Партиите ще върнат парите, които са надвзели със субсидиите за глас, стана ясно от думите на премиера и финансовия министър Владислав Горанов в Габрово.

"Коригираме закона, така че да отговаря на обществените очаквания и на това, което всъщност винаги е било справедливо. Размерът, определен в годишния Закон за бюджета, да се получава точно и да няма преразпределение на гласовете от всички гласували към правоимащите. Предлагаме от 26 май 2016, от както са последните промени в Закона за политическите партии, субсидията да бъде фиксирана, така че да е равна на 11 лв. и да няма никакво съмнение как се определя", коментира в Владислав Горанов.

Борисов допълни: "Така че, ако някой е надвзел повече - да ги върне веднага!"

Като "инат" и доказателство, че президентът не е равно отдалечен от всички партии определи премиерът наложеното вето върху промените на Закона за държавната собственост.

"Да излезе в петък, като тръгнат хората на "Младост" и километри опашки се наредят, или по "Хемус", като се избиват на трасето, където няма магистрала, защото не можем да строим. Дори това трасе с 1 г. го забавихме заради тези отчуждителни процедури. Да излезе и да каже: "Аз съм го спрял на инат. Това е инат", коментира Борисов при инспекция на обходния път на Габрово, който ще осъществи връзката с бъдещия тунел под Шипка.

"По 2-3 години чакаме на трасе за отчуждителни процедури. А новия закон казва - строи се, съдът отсъжда, спорът винаги е за пари. Ние даваме по 300 евро, съдът казва 3000 евро, ние плащаме, но през това време вървят проектите. 30 юни е срока, за това съм дошъл, а не ме питате защо една година не строихме, защото имаше обжалвания", избухна Борисов.

По повод президентското вето той подчерта, че не вижда Румен Радев да е равно отдалечен от всички партии.