Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На Панаира на книгата може да намерите и някои от най-продаваните книги за последната година.

„Живот в скалите“, Мария Лалева

Неизлечимо болна млада жена и малкият ѝ син пристигат в Стария Созопол. Тук се запознават с няколко души, които скоро стават тяхно семейство: Михаил – бивш популярен актьор и настоящ пияница, Демир – мъдър и благ старец, Луиза – борбена и импулсивна арменка, и баба Настасия – ясновидка и гадателка. От този миг животът на всички се преобръща, а съдбите им се преплитат необратимо в любов, раздяла, смърт, прошка, мистика и усещане за предопределеност. Драматичната история на ръба между философията и притчата провокира читателя да си задава въпроси, да открива своите лични отговори и да изживее цяла палитра от човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

„Христо Стоичков. Историята“, Владимир Памуков, Христо Стоичков

Официалната биография на Христо Стоичков, написана в съавторство с Владимир Памуков. Над 400 страници лични истории за живота и кариерата на най-големия български футболист – с твърди корици и цветни снимки. Стоичков споделя: „Някои истории са прекалено истински, за да се разказват. Но аз реших да опитам. Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна голямата си детска мечта. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, защото всеки си има своя Еверест. Знам само, че днес, когато погледна надолу, за да видя откъде съм тръгнал, все още ми се завива свят. Напоследък всички пишат. А за да не кажете, че футболистите пишат с краката си, аз избрах да направим тази книга със спортния журналист Владимир Памуков. Реално, ако има нещо, което той не знае за мен или за Четвъртите в света, то явно не си е струвало да го знае или просто... не е искал да го знае. Така че от мен разказа, а от Владо – писането. По някои теми за първи и най-вероятно за последен път отварям дума в „Историята“. Вярвам, че ще го оцените. Не спестих и не скрих нищо. Не се правех и на такъв, какъвто не съм. Това да не е книга за най-добрия човек, когото познаваме – такова бе и единственото изискване на Владо Памуков, преди да започна да разказвам, а той да пише. И смятам, че го спазих. Нещо повече – не се скарахме нито веднъж, докато работехме. Ако не сме се справили, се надявам поне да оцените факта, че имахме смелостта да опитаме. Ако пък сме успели... пак ще се намерят и такива, които ще ни оплюят. При мен е така – няма полутонове. Свиквайте и се забавлявайте! Това е моята истина, моята история.“

„Димитър Бербатов. По моя начин“, Димитър Бербатов

Сензационната, официална автобиография на Димитър Бербатов, играл в ЦСКА, „Байер“ (Леверкузен), „Тотнъм“, „Манчестър Юнайтед“, „Фулъм“, „Монако“ и др., голмайстор на националния отбор за всички времена, шампион на Англия през 2009 и 2011 г. и голмайстор на английската Висша лига за сезон 2010/2011. Бербатов е категоричен: „В тази книга има върхове и падения, успехи и разочарования. Всичко, което ще прочетеш, написах с желание да споделя с теб пътя си от малките асфалтови игрища до големите световни стадиони. Вижданията си за футбола, но и за живота. Мнението си по различни теми и отговорите на доста въпроси. Срещите си с интересни хора, със световни звезди и гениални футболисти. Сблъсъците си на терена и извън него. Всички препятствия, които прескочих, за да успея - по начина, който познаваш! Моята история не е измислица, написана е в съавторство с истинския живот, и както често става в него, някои от ситуациите нямат щастлив край! Но това е само на пръв поглед, защото трудностите всъщност са хубаво нещо - те те карат да се развиваш. Вярвам, че ще ти бъде интересно, защото животът понякога е по-абсурден и забавен и от най-голямата измислица. А дали книгата ще те научи на нещо и ще те вдъхнови, това вече зависи от теб самия.“

„Леонардо да Винчи“, Уолтър Айзъксън

Хиляди страници от изумителните дневници на Леонардо, свидетелства от съвременници и десетки нови открития – това са основите, върху които стъпва Уолтър Айзъксън, за да пресъздаде историята на един от най-великите и всеобхватни гении в човешката история. Ненаситната любознателност на Леонардо да Винчи ни напомня колко е важно да развиваме – и у себе си, и у децата си – не само страстта към знанието, а и смелостта да го поставяме под съмнение, да използваме въображението си и като талантливите бунтари на всяка епоха, да мислим различно. Дейвид Маккълоу пише: „Великолепната биография на Леонардо да Винчи е като пътуване през живота и творчеството на едно от най-необикновените човешки същества на всички времена в компанията на най-завладяващия, информиран и проницателен екскурзовод. Уолтър Айзъксън е едновременно истински учен и омагьосващ писател.“

„История на България в картини“, Васил Горанов, Христина Йотова

Тази книга събира в едно великолепните маслени платна на художника Васил Горанов и пламенните слова на автора Христина Йотова. Между кориците й са скътани истински съкровища на изобразителното изкуство, които ни потапят в славното време на ханове, царе и победи, за да преоткрием епохите, историята и себе си с помощта на най-богатия език – този на красотата. Всяка страница говори как единението, далновидността и любородната искра в сърцата на българите постигат мощ и величие във времена на съдбоносни изпитания. Луксозното издание разказва истории, които всеки българин знае със сърцето си и държи да предаде на децата си.

„Стигнахме ли вече? Семеен пътеводител“, Майко мила

Този изключително забавен и много полезен пътеводител ще отговори на всичките ви въпроси по отношение на пътуването с деца. Как, кога и къде? В пътеводителя ще намерите десет подробни, преживени и много забавни пътешествия, осъществени специално за проекта и с мисъл за семействата, които ще тръгнат на път, за да ги изпробват. Ще посетите великолепни български села, градове, фестивали, природни и исторически забележителности и ще научите изключително интересни неща. Ще видите с очите си това, което авторите на „Стигнахме ли вече?“ видяха и с удоволствие ще го преживеете с децата си. А най-хубавото е, че книгата съдържа както пътешествия в рамките на прекрасната ни родина, така и приключения в околните ни държави – Гърция, Сърбия, Македония и… дори Румъния, които са съвсем достъпни за всяко родителско тяло с желание за пътешествия. А към всичко това ще намерите много съвети как да направите пътуването с деца удобно, лесно и приятно както от нас, така и от специалист в сферата на ваканциите. Ще научите исторически факти, легенди и куп смешни ситуации. За уикенд, за три или четири дни, а дори и за седмица, ако сте родители, това е перфектната книга за вас. Просто товарите колата и тръгвате, без да се притеснявате, че не знаете какво ще правите, откъде ще минете, къде ще отседнете или как ще се забавлявате.

„101 отбивки с деца“, Елина Цанкова, Иван Михалев

Това е подборка на най-добрите места за фамилни пътешествия и почивки в България. Това не е просто поредният пътеводител, а книга вдъхновение за родители, които искат да споделят радостта от пътуването с децата си. „Искаме всички да осъзнаят, че пътуването с деца е добро не само за тях, добро е за цялото семейство и не е особено трудно“, казват Иван и Елина. Защото България е пълна с очарователни места, които ще отключат любопитството на вашето дете и ще ви подарят безброй щастливи мигове, за които с радост ще си спомняте, когато децата ви пораснат и поемат сами по широкия свят. Освен 101 непознати места, любопитни факти за тях, точни упътвания и друга полезна информация в книгата ще откриете и бонус – 12 български фестивала, подходящи за деца. От кукерски танци и улични карнавали до Парад на хвърчилата и „лютеницотерапия“ – вижте кои са най-вълнуващите празници на открито, подредени по дати през годината.

„Кратки отговори на големите въпроси“, Стивън Хокинг

Книгата, върху която Стивън Хокинг е работил, преди да си отиде, черпи от изключително богатия му личен архив и е съставена в сътрудничество с академичните му колеги, семейството му и фондация „Стивън Хокинг“. Книгата включва изключително дълбоките му, достъпни и навременни размисли върху въпроси като: има ли Бог; как е започнало всичко; можем ли да предсказваме бъдещето; има ли друг разумен живот във Вселената; ще стане ли изкуствения интелект по-умен от нас; възможно ли е пътуването във времето; трябва ли да колонизираме космоса; какво има в една черна дупка; ще оцелеем ли на Земята; как оформяме бъдещето.