Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев: Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали Румен Радев Снимка: Архив

Тези избори не могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали. Така коментира държавният глава Румен Радев пред медиите провелите се вчера избори за европарламент, предаде БТА.

"Това е погазване на правовата държава. Изборите са политически акт, те не могат да заместят прокуратурата и съда, и не могат да опростят грабителство и престъпление", допълни той.

Президентът заяви, че избирателната активност е "рекордно ниска" и посочи, че според него тя е "не само шамар за политическата класа от огромното мнозинство от българите, а е повод много сериозно да се замислим, защото демократична Европа има минимум два пъти по-голяма избирателна активност".

По думите му активността при вота показва, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа и процесите в нея.

Държавният глава призова всички партии да направят много добър анализ не само на своите програми, но и на това какво реално се случва в България и как ще догонваме Европа. Румен Радев поздрави ГЕРБ за резултата от изборите, отбеляза успеха на ВМРО и посочи, че най-големият успех е бил за "Демократична България".

По повод коментарите, че той също е загубил тези избори, държавният глава заяви, че вече е свикнал да го пакетират - "ако не в партия, в идеология, ако не в идеология в нещо друго". Като отбеляза, че неговите критики към управлението не са от вчера и не са обвързани с никоя партия и предизборна кампания. Моите критики са систематични, както са такива корупцията и беззаконието, пораждащи точно такъв стил на управление, допълни държавният глава.