Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от ДПС Йордан Цонев СНИМКА: АРХИВ
Депутатът от ДПС Йордан Цонев СНИМКА: АРХИВ

"Нормално приемаме изборния резултат, в рамките на нашата прогноза. Ние сме най-сериозно засегнати от уседналостта на тези избори. Хората са на работа в чужбина и положението е много тежко". Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев. 

Цялата ни кампания мина под това мото, ние обикаляхме два пъти страната и се опитвахме да говорим с хората на тази тема, на никакви други теми – как, кое е пътят да върнем хората в България, които са заминали, не нашите избиратели, а всички.

Делян Пеевски е на втора позиция в листата на ДПС. Дали ще стане евродепутат, ще се реши след изборите, обясни Йордан Цонев.

„Мога да кажа за първия, г-н Карадайъ, нашия председател. Той през цялата кампания разясняваше защо е водач на листата и, че той няма да ходи в Брюксел като евродепутат. Водач е, за да обозначим значението на тези избори на ДПС пред нашия избирател.

Ако партията и г-н Пеевски решат да отидат в Брюксел, това ще се случи. Това ще се реши след като излязат всички резултати на всички партии, след като се изясни обстановката, тогава ще ви кажем.

Към този момент това не е ясно", допълни той. Цонев поясни, че Пеевски не е обикалял страната с с централния лъч и си е правел местни кампании, където прецени. Цонев поясни, че се е засякъл с Пеевски само веднъж в Сърница и във Велинград..