Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Турският посланик бил ни окуражил да въведем задължително изучаване на турски език, за да насърчим турските инвестиции?! Ашколсун, дипломат.

Първо, нямаме нужда да привличаме турски инвестиции, защото те сами идват. Основният мотив за излизането на турски капитали от Турция е политиката на Ердоган, чийто представител е посланик Улусой. У нас те влизат за да избягат и ако не беше глупавата политика на преклонение на Борисов щяхме да бъдем обетована земя за тях - за всички, които търсят спасение от Ердоган. И нашите сънародници можеха да бъдат този мост.

Второ, турският посланик да си погледне дереджето на неговата страна - там е криза, дългът на страната нараства, способността и да рефинансира старите си дългове се срива, инфлацията е близо 20 процента, лирата пада - изобщо фактори, които правят бягството на капитал неизбежно.

И последно - насърчавам изучаването на турски език - чуждия език е винаги богаство, но не и когато си общувам с моите сънародници.

Така че, господин посланик - тръгвате по пътя на посланик Гьокче. Спрете се овреме. Защото знаете неговия настоящ адрес.