Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо папа Франциск дойде в България? Фейсбук е пълен с отговори на тоя въпрос. Стотици граждани дават разяснение на истинските причини. Ето някои от най-интересните:

Да започнем с г-жа Здравка Чешмеджиева, завършила право в СУ (така пише в профила й). Тя казва: “Папата внася в България перилни препарати, има фирма. Преценете, богат е, а е бил от изключително бедно семейство...” Значи ясна е работата според г-жа Чешмеджиева. Не може да си целият в бяло и да нямаш бизнес с перилни препарати.

Емилия Райчева пише: “Не бъдете глупаци, папата идва заради Странджа и криптата с каменния сандък в гробницата на Бастет, където е писмото с историята на човечеството и кристала на аргонавтите, който управлява света...”

Лъчезар Найденов излиза с друга теза във фейсбук групата “Системата Немесис/Нибиру - денат на разрухата”. Но първо за тези, които не знаят за Нибиру. Нибиру е хипотетична планета джудже, която се появява от време на време на отделни граждани. За съществуването няма научни доказателства, но това не пречи, защото има текстове от шумерската митология. Те са написани на клинопис и много малко хора ги разбират, но на тия, които вярват в Нибиру, шумерският им иде отръки.

Та Найденов развива тезата, че има нещо лошо в цялата работа с папата заради кръстчето, което носи. Изображението на гълъба там не е символ на Светия дух, а по-скоро прилича на древноегипетския бог-сокол Хор, син на Озирис, твърди Найденов. Обаче пак имаме проблем. Щото тоя гълъб на кръста на папата лети надолу. А Хор не лети надолу, а винаги нагоре към небето. Според Лъчезар, изглежда, че на кръста на папата е изобразен мъртвият, убит от брат си Сат. Ако вече сте се объркали, тезата на г-н Найденов ще се избистри всеки момент, само внимавайте. “Този, който е враг на Озирис и Хор, се нарича Сат, богът на опустошението, той има съпруга - Анат, и заедно образуват двойка - Сатанат. Ако името ви прилича на нещо, имайте предвид, че не само ви прилича. Това е! Що за кръст носи папата? Какво е изобразено - Христос или символ, който ние, християните, не познаваме?”

Това пита г-н Найденов от името на християните. Да отворим личния фейсбук профил на този християнин, Лъчезар Найденов. Какво виждаме там? Елф до елфа! Толкова елфи на едно място и в епоса на Толкин “Властелинът на пръстените” няма. А на християнската страница на г-н Найденов освен елфи има и еднорози. Даже има катеричка еднорог, която се е покатерила на рамото на един елф. Наистина много християнско!

А папата е сатанист, то е ясно. Защо въобще патриархът се видя с него? Това питат и от планетата Нибиру. Защо? В същото време ето какво казва папата след заминаването си от България, когато го питат за срещата му с архиерея на БПЦ. “Разговорът с патриарх Неофит беше... красота, той е човек на Господа, велик човек на Господа!” Обаче други българи отвръщат, че папата нарочно говори мили работи, защото е йезуит. “Изуит”, както пишат троловете из фейсбук. Лош човек. Говори ти мили работи, а нещо тайно крои.

Друго си е да дойде Вселенският патриарх Вартолмей и да унижи с поведението и приказките си Неофит, да поиска да върнем на гърците всички икони, които сме им откраднали. И тези, които не сме откраднали. Или пък да дойде руският патриарх и да унижи българския президент, да му държи сметка и да му размахва пръст...

Въобще, ние българите, сме малко особени хора. А по отношение на вярата още повече. Папата едва ли ще ни изтръгне от православието, за да ни направи католици, защото ние и православни не сме.

През IX век свети княз Борис I Михаил Покръстител е изтребил 52-ма поганстващи боляри. Но мисля, че въобще не е могъл да изтръгне поганското семе и днес то се е нароило и наплодило.

Как е възможно винаги да омаловажаваме доброто? Да търсим под вола теле. Да вярваме не на очевидното, а на всевъзможни конспиративни теории.

Папата ни говори благо на италиански и ние не го разбираме, но още повече не разбираме църковнославянския на нашите попове. Обаче разбираме шумерски клинопис!

Защо? Защото просто не сме вярващи. Ние сме чисти еретици. От планетата Нибиру.