Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: Ройтерс
Снимки: Ройтерс

Повече от 40 000 бегачи няма да се чувстват добре днес, след като в неделя завършиха лондонския маратон, коментира на сайта си Би Би Си.

Хейли Карътърс, която не е професионален бегач и определя себе си като аматьор, вече се е върнала на работа, въпреки че с мъка пропълзя на ръце и колене през финалната линия. След това тя бе изнесена с носилка.

"Броях стъпките си, главата ми сякаш я намяше, мислех, че съм загубила зрението си с едното око. Не можех да вдигам краката си, не можех да се движа. Беше просто ужасно", споделя след финала 26-годишната атлетка, която живее в Бирмингам.

Хейли, която работи за Националната здравна служба, започнала да се чувства зле само след като изминала половината трасе.

"Сякаш краката ми бяха от олово, нямах сили. Ставаше все по-зле и по-зле. Това бе най-трудното нещо, което някога съм правила - физическо и психическо", споделя още тя.

След като осъзнала, че има още 10 км от маратонското трасе, което 42,195 км, помислила, че наистина няма да успее да финишира.

Телевизионните зрители и присъстващите на финала в Лондон видяха как атлетката пада само няколко метра преди финала.

Въпреки слабостта си Хейли Карътърс успя да подобри личното си най-добро маратонско време с 3 минути и финишира за 02:33:59 на 18-о място.

"Започнахме твърде бързо, увлякох се от това, че бягам в един блок с елитни атлети. Накрая беше въпрос на оцеляване", казва още Хейли. Споделя, че е открила колко много може да вложи от себе си, но е и разбрала какво се случва, ако не го правиш правилно.

"Сега ще дам време на тялото си да се адаптира, ще се върна към тренировките и трябва да се уверя, че не прекалявам много", казва 26-годишната жена и допълва, че научаваш повече от състезанията, в които ти е по-трудно, отколкото си очаквал.

Хейли публикува своя снимка в туитър с работно облекло, към която отбеляза: Не се притеснявайте, добре съм! Обратно към реалността. Двоен живот". Тя показа и снимка на бинтованите си колене с коментар "научих как не трябва да бягаш маратон".

Всеки ден Хейли започва работа в 9 часа, затова тренира в 5 часа сутринта и вечер, отбелязва "Дейли мейл". Захваща се с бягането преди 3 години, вдъхновена от свой колега, тичащ по 5 км след работа. 

Хейли пробягва първия си цял маратон през 2017 г., въпреки че до 2016-а дори нямала маратонки.

Постигнатото от нея време в неделя е само три минути повече от необходимото време за участие в световни първенства. Седем минути пък я делят от официалното време за квалификация за Олимпийските игри през 2020 г. в Токио.

Победителката в маратона в Лондон при жените бе кенийката Бриджит Косгей, която финишира за 2:18:20.

Публикациите в Twitter
Публикациите в Twitter