Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес ме осветлиха, че Ангел Джамбазки и Слабаков били новата консервативна десница на България, тези които ще пазят "истинските" ценности. Главните борци срещу джендърството. В тази част и аз съм консерватор - държа на християнските ценности, държа на патриотизма, но не този от снимките в албумите, а този който ме прави горд че съм българин в нова Европа и в света. Този номер с чифте пищовите на пояс е юнашка политика от музея.

Всеки има право на претенция, но по този път е задължително поне минимално покритие на желания и реалности.

Джамбазки е далеч от типа "мачо" политик. Не с малко, с много. Особено е "автентичен", когато говори по силови теми - отбраната, армията /там е главният им представител/, да не говорим за либерализъм. Обърнете внимание за семейния статус. Защото е странно да се представя за консервативна ценност блуждаенето в тази област. Защото нали това трябва да бъде типичния модел на българския политик - семейство, деца, християнство. Той какъв пример дава?

Да погледнем друга консервативна тема - отечеството и националните граници. За исконните ценности на българина - едно е да настояваш, че носенето на потури или народни носии е традиционна ценност - извън определени пропорции то става архаичност, друго е представяш модерния вариант - актуалния към момент и конкурентен български национализъм, европейския патриотизъм.

Двойното дъно осоено ярко прозира в казуса с поправката Макрон - докато громеше европейските политици за предателството към България, неговата партия в управление заби много по-голялм нож в гърба именно на същите транспорти фирми с тол системата. Но едното влезе в медиите, другото не.

Когато вървят обективни интеграционни процеси, да застанеш срещу тях като шопа с жирафа в зоологическата градинаи си мислиш, че можем да ги спреш, означава само едно, да пропуснеш да осъзнаеш и да се възпозваш промените, като изведеш нацията си до европейско значимото измерение на реализацията на нейните въжделения. И разбира се до останеш в историята като ретроградна сила. Ставаш страна исторически резерват. Както подобни архитектурни са Копривщица и Жеравна - много ги харесваш, но няма, поне масово да се преселите там да живеете. Така и с новите пишман консерватори.

Свършиха бежанците и "джендърите", та трябва друг тепих за юнака, ако приемете че Джамбазки може да бъде изобщо юнак.

Бай Ганьо прави, брои и пИчели избори.

*От фейсбук!