Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Бракониер-рецидивист е бил задържан от полицията край яз. Батак миналата вечер, съобщиха от ИАРА в Пазарджик. Георги Т. от Ракитово е бил спрян от полицейски автопатрул за рутинна проверка в района на туристическия комплект Цигов чарк.

При проверка на автомобила му униформените откриват в колата два чувала с около 25 кг. жива риба - червеноперка и костур, надуваема лодка, ел. двигател с акумулатор. Полицейските служители незабавно уведомили служителите на ИАРА за задържания, които по това време правили проверка по вода в язовира.

Пристигайки на място риболовните инспектори установили, че задържаният е бракониер-рецидивист, който е задържан неколкократно с мрежи и незаконен улов. Всъщност същата вечер екипа на ИАРА - Пазарджик е извършвал проверка в яз. Батак, след подаден сигнал за хвърлени бракониерски мрежи във водоема. При проверката са открити две мрежи с обща дължина 250 метра. В тях са били уловени над 100 кг. риба - шаран, каракуда, костур и червеноперка. Рибата е върната във водата.

На задържания бракониер са съставени 2 акта по ЗРА, а откритото оборудване и мрежите са конфискувани.