Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принцеса Даяна
Принцеса Даяна

Бившата главна готвачка на покойната принцеса Даяна и принц Чарлз даде поредното интервю и разкри нови подробности за любимите ястия на кралското семейство.

Каролин Роб разказва какво е да готвиш за една от най-обичаните жени в историята.

53-годишната Каролин започва работа за младото семейство през 1989 г. и остава там до 2000 г. Била лично наета от Даяна: "Беше изключително лесно да се работи с нея. Тя обичаше простите неща – студено агнешко месо, салати, суфле и пълнен патладжан", споделя Каролин пред Sunday Times.

"Често идваше в кухнята, дори миеше съдовете. Винаги беше весело с нея", казва още готвачката и допълва "Чарлз беше много по-труден и взискателен. Всичко се готвеше според сезона и каквото има в градината. Той държеше на пресните зеленчуци. През декември не бихте посмели да сервирате аспержи."

Шеф-готвачката сподели и история, която си спомня за принц Хари: "Той обожаваше тартове. Правих ги в най-различни варианти, които съхранявах в хладилника. Един ден той се промъкна в кухнята и ме попита дали може да си вземе цял тарт, аз му казах да пита майка си. Той веднага отиде да я търси и се върна с една бележка, написана на ръка, "Мама каза "да". Веднага разпознах почерка. Хари знаеше как да очарова майка си. Пазя бележката и до днес."

"Любимата храна пък на принц Уилям беше шоколадова торта с бисквити", казва още Каролин.

Тя остава заедно с кралското семейство до тяхната раздяла: "Беше трудно време. Исках да помогна с каквото мога. Просто да дам малък комфорт в дома. Да бъда там - в кухнята, когато момчетата влизат и излизат".

Каролин е първата жена готвач за принц Чарлз и принцеса Даяна.