Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не забравяйте, че едно дете се научава да говори свободно и без притеснение тогава, когато разполага с богат речник.

Ако искате да подтикнете малкото си съкровище към разговори и да го стимулирате да ви обяснява с думи какво чувства, какво иска и как се чувства в даден момент, то не забравяйте да разговаряте с него.

Ежедневно му разказвайте какво сте преживели, какви са плановете ви за деня, как се чувствате. Стремете се към това да му придавате колкото се може повече от положителната енергия, която носите в себе си.

По този начин, дори и да не го осъзнавате на момента, вие помагате неимоверно много за развитието на езиковите умения у детето.

Разбира се, съществуват още куп идеи за това как да помогнете на детето си да развива своя речник и за това ще говорим в тази статия.

Вярваме, че написаното по-долу ще ви помогне в много от моментите, в които си задавате поредица от въпроси и търсите начин да превърнете себе си в още по-добър родител, взимайки си поука от допуснатите грешки.

Полезни съвети за родителите, чиито деца са в най-крехка възраст

Ако искате час по-скоро да започнете да изграждате речника у детето си, то не губете време, а започнете да разговаряте с него.

Веднага след раждането съвсем спокойно можете да му пеете песнички, да му обяснявате всяка своя стъпка, било то при смяна на памперса, времето за баня, когато малкото съкровище се храни или в моментите, в които плаче неутешимо, а вие не знаете какво да предприемете.

Не забравяйте, че книжките са друг важен фактор, на който трябва да се обръща повече внимание.

Наблюдаваме, че голяма част от родителите не четат на своите деца, мислейки си, че в ранна детска възраст от това няма да има никаква полза. Това обаче е едно изключително грешно схващане, за което е добре да забравите.

Винаги можете да вземете една книжка с меки корици, да я подадете в детските ръчички и да започнете нежно и спокойно да четете из редовете, които обикновено са в рими или да имитирате звуците, които животните издават.

Детските песнички са другото, върху което да фокусираме вниманието си. Те изключително много спомагат за развитието на речниковия запас.

Пеейки, децата не просто се успокояват, чувайки гласа на майката, но те също така много по-лесно възприемат думите.

Ако имате тази възможност и желание, бихте могли да илюстрирате песничката с жестове.

Ако се чудите от къде може да се снабдите с интересни и забавни детски книжки, които несъмнено ще приковат вниманието на най-малките, то ние ви препоръчваме да посетите онлайн магазина Malchugani.com, където ще попаднете на страхотни цветни предложения, спомагащи за развитието на речниковия запас у вашето малко съкровище.