Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Политическият анализатор Георги Харизанов от Института за дясна политика, заяви пред бТВ, че сагата с апартаментите ще продължи. "Има твърдо намерение и воля от страна на Борисов за това", категоричен е той.

"Законът ще разшири своя обхват. Ще обхване общински съветници, служители в общини, чиновници, включително на ниско ниво, чиновници навсякъде, където има корупцонен риск, нотариуси, частни съдебни изпълнители, хора, които боравят с финансите на други хора - банки, финансови институции, пенсионни фондове. Това пролетно почистване на политическата среда, а и на публичната, ще продължи и ще се свърши веднъж завинаги, защото имайте предвид че никой досега не го е свършил. Коварството на прехода се изразяваше в едни формални декларации , които се подхвърляха в Сметната палата, имаше административни глоби и няма нито един политик, който да е разследван от прокуратурата и да е осъден за всичките тези 30 години. В това антикорупционно законодателство сега има да се отстраняват още недостатъци", посочи Харизанов.

"Никой от нас не живее в аквариум. Борис е човек, който 18-та година продължава да бъде подценяван. Нали не си мислите, той да не е наясно, че по места има хора, които са го виждали само по телевизора и се изживяват на местно ниво като дерибеи и феодали на гърба на политическа партия ГЕРБ."

"След като е започнат този процес, той ще бъде довършен и има всичката воля в негово лице. Това ще донесе позитиви, защото нито една партия досега не се е заравяла в тайните на политиците за целия преход до момента. Президентът Радев говори да се извадят и офшорните фирми, но това не е толкова лесно. Ако беше лесно, той никога нямаше да назначи Елена Йончева и след това да я уволнява. До ден днешен не е дал обяснение защо я отстрани. Никой досега е е проявил смелост за такова законодателство и за започване на пролетно почистване. Чисто математически ще има много пострадали от това законодателство най-вероятно много от тях ще са от ГЕРБ. Но така се прави", посочи още Харизанов.