Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КЕШ: На звездата на “Пирин” Станислав Костов (вляво) му писна да си чака парите и отиде в ЦСКА.
КЕШ: На звездата на “Пирин” Станислав Костов (вляво) му писна да си чака парите и отиде в ЦСКА.

 

 

 

"Пирин" ще бъде изваден от "А" група, ако не се намери нов благодетел на тима от Благоевград, издадоха от клуба.
Крайният срок за намиране на спонсор, който да се ангажира с издръжката, е петък - 14 януари. Тогава ще се проведе сбирка на Общото събрание.
"В момента нещата не стоят много добре - коментираха от клуба. - Надяваме се някой благодетел да помогне. Собствеността на клуба е разделена 50% за феновете и 50% за група акционери. Има възможност някой бизнесмен да изкупи дяловете на привържениците. Управителният съвет води преговори с евентуални купувачи."

Заради финансовата криза

старши треньорът Костадин Ангелов-Лаптопа беше принуден да забави със седмица началото на подготовката. По план благоевградчани трябваше да направят първа тренировка на 6 януари. Стартът на заниманията беше отложен с няколко дни. Съществува сериозна възможност "Пирин" изобщо да не започне и да последва съдбата на "Ботев" (Пд). През миналия сезон "канарчетата" под ръководството на тогавашния президент Димитър Христолов не успяха да покрият своите задължения и бяха

изхвърлени при аматьорите

"Имаме да получаваме 70 хил. лв. за Борис Галчев от ЦСКА и 100 хил. лв. от "Локомотив" (Пд) за Драги Коцев - добавиха от клуба. - Всички пари по трансфера на Спас Делев са ни преведени. Надяваме се на негов по-сериозен трансфер, за да получим процент. Дори и всички задължения да бъдат преведени,
сумата няма да е достатъчна
Ще запушим няколко дупки, но без сериозен финансов спонсор няма смисъл да започваме. Общината помага с логистика. Няма как да се заеме с издръжката на клуба, защото подобен бюджет трябва да се гласува от Общинския съвет. Ще минат поне месец-два. При нас ситуацията е тотално на червено."

В момента "Пирин" е на 14-о място в класирането и се намира в зоната на изпадащите. През миналия сезон "орлетата" завършиха на девета позиция. Благоевградчани загубиха звездата си Станислав Костов, който премина в ЦСКА. Нападателят ще разтрогне договора си по вина на клуба

заради неплатени заплати

На същия принцип капитанът на "Пирин" Благой Макенджиев също започна подготовка с "червените".

Опашкарят в елита "Видима-Раковски" ще се възползва от финансовата криза в "Пирин", за да се задържи в "А" група". Тимът от "Севлиево" има само 9 т. в 15 изиграни кръга.
"Всички основни играчи останаха с изключение на вратаря Пламен Илиев, когото продадохме в "Левски" за 95 хил. евро - коментира изпълнителният директор на "Видима-Раковски" Владимир Юнгалов. - Мисля, че няма да имаме проблеми с финансите до края на сезона. В момента плащаме заплатите за декември. При нас всичко е осчетоводено. За разлика от другите отбори ние даваме по 150 лв. на техни 100 заради осигуровките."

Владимир Юнгалов добави, че клубът разчита на млади момчета, които получават шанса да играят на най-високото ниво в българския футбол. Заради липсата на опит
тимът е загубил важни точки

през първия полусезон

"Падахме основно с 1:0, и то след глупави голове - ядосва се изпълнителният директор на "Видима-Раковски". - Нападението ни е доста слабо. Момчетата при нас не идват да забогатеят. Нямаме много пари, но ще се опитаме да останем в елита. Ако се получи - добре. Ако не - ще играем в "Б" група. Нямаме болни амбиции. Все някой трябва да изпадне."
Битката за задържане над чертата на изпадащите ще бъде жестока. Последните пет тима в класирането се намират в границите на едва три точки. Над чертата са "Академик" и "Миньор", които имат 12 т. "Пирин" е с 11 т., "Сливен" с 10 т. а последният "Видима-Раковски" - с 9 точки.


"Миньор" с яка селекция

"Миньор" направи мащабна селекция, за да се спаси от изпадане.
"Чуковете" взеха класните играчи Ангел Йошев, Явор Въндев и Борислав Стойчев. Договори подписаха младоците Светлин Славчев, Митко Петков, Илиян Илиев и Костадин Аджов. Треньорът Стойчо Стоев е викнал на проби сръбския таран на ОФК "Београд" Ненад Иняц, чешкия офанзивен халф Томаш Оклещек, португалския нападател Донижио Индзаги и камерунеца Емануел МТБио. В подготовката ще се включат ливанският халф Али Атата, алжирското острие Фарес Брахами и американският стрелец Нейт Бърки. Наставникът на "чуковете" е решен да привлече двама нападатели. "Целта ни е да се вдигнем в класирането и да завършим в средата на таблицата - коментира изпълнителният директор на "Миньор" ген. Йордан Димитров. - Направихме си изводите за слабата игра през първия полусезон. Причините са комплексни. Стойчо Стоев въведе негов стил на работа. Намери по-близък контакт с играчите."
"Миньор" има да получава още 120 хил. лв. от ЦСКА по трансфера на Румен Трифонов. "Договорихме парите на разсрочено плащане - добави ген. Йордан Димитров. - Вече платиха първата вноска. Чакаме втората до 15 януари, а третата - до 14 февруари."
"Чуковете" ще изкарат зимната подготовка в Благоевград и турския курорт Алания.


Треньорът: Не мога да запазя играчите

ТРЕНЬОРЪТ на "Пирин" Костадин Ангелов-Лаптопа, призна, че не може да запази играчите в тима.
"Трудно ми е, защото с разговори не се получава - изповяда се наставникът. - Момчетата искат да им се плаща. В момента тренираме. Имаме си заложен план за подготовка. Ние сме облагодетелствани заради климата. Виждате, че други отбори в България идват да се готвят в нашия край. Има доста време до началото на шампионата."
"Орлетата" ще завършат сезона и ще останат в "А" група, смята Костадин Ангелов.
"Напуснаха двама основни футболисти - Станислав Костов и Благой Макенджиев, но и без тях ще се спасим - пророкува треньорът. - Няма да имаме проблеми със селекцията дори и да нямаме много средства. Благоевград е регион, който е пълен с таланти. В тима има дух, който може да се окаже решаващ за спасението."

Йордан Лечков: Трябват ни 300 хил. лв.

Кметът на Сливен и президент на местния клуб Йордан Лечков осигурява финансирането на тима. Слухове твърдят, че бизнесът на легендарния национал е пред фалит.
Вицепрезидентът на БФС коментира ситуацията в отбора преди старта на зимната подготовка.
- Г-н Лечков, подсигурен ли е "Сливен" за пролетния полусезон?
- В момента подреждаме нещата. Имаме отлична материална база. До месец и половина ще се издължим на футболистите и НАП. Даваме път на млади момчета, защото виждам, че българският футбол тъпче на едно място. Необходими са ни около 300 хил. лв., за да завършим сезона. Ще трябват допълнително 1 млн. лв. за осветление и козирка на стадиона. Искаме до 2012 г. да сме спазили всички изисквания на УЕФА и на Международната асоциация по лека атлетика.
- Ясно ли е кой ще води клуба след напускането на Драголюб Симонович?
- Това е един от най-големите ни проблеми, защото нашите млади треньори нямат необходимия лиценз. Несериозни са писанията, че аз ще сядам на пейката. До седмица ще е ясно. В България има доста лицензирани наставници, но голяма част от тях не ми вдъхват доверие.
- Колко пари ви дължат ЦСКА?
- Останаха 620 хиляди лева. Вървим към разрешаване на проблемите. Първата вноска беше направена. Останалите трябва да се изчистят до 14 февруари, когато е последният срок за лицензиране.


“Ботев” (Пд) беше изваден през 2010 г.

"Ботев" (Пд) не завърши пролетния дял на миналия полусезон. "Канарчетата" бяха извадени от елита заради неплатени задължения в големи размери. Пловдивчани не успяха да картотекират минималния брой футболисти, с които да стартират втората част на шампионата.
Кризата настъпи, след като 19 играчи прекратиха своите договори по вина на клуба. Това остави "Ботев" само с 13 футболисти и 1 юноша. Според разпоредбите на БФС минималната бройка е 16 професионалисти и 5 юноши.
Тогавашният президент на "Ботев" Димитър Христолов не успя да се справи със задълженията, които възлизаха на няколко милиона лева. Това принуди футболният съюз да остави на дъното тима с една точка. Всички мачове на "канарчетата" през пролетта бяха отбелязани в класирането със служебна загуба 0:3.


"Академик" почва с 26 играчи

"Академик" (Сф) стартира зимната подготовка с 26 футболисти.
"Студентите" привлякоха две нови имена. Юношата на ЦСКА Кристиян Узунов е централен защитник, който може да вдигне класата на състава. Към тима се присъедини и бившият капитан на националния отбор по футбол - Филип Филипов. С клуба тренира ганаецът Принс Бонсан, който е доведен в София от ексцентричния мениджър и певец Кофе Бабоне.
Вратарят Емил Михайлов се раздели с отбора. Пред разтрогване на договорите са Мартин Сечков и Михаил Александров, които започнаха подготовка с други клубове. "Няма да имаме проблем с финансирането през втория полусезон, защото имаме сериозни спонсори - смята треньорът Самир Селимински. - Целта ни беше да завършим 6 - 10-о място, но и оставане в групата също е успех."


Цонко Цонев: Ще има изненади

Силният човек зад "Калиакра" Цонко Цонев се закани на софийските грандове, че ги чакат тежки моменти в мачовете срещу неговия тим.
"Посрещаме "Славия", "Локомотив" (Сф), ЦСКА и "Левски" - усмихва се кметът на Каварна. - Дано поднесем приятни изненади на нашите фенове. Доволен съм от настоящата ни позиция в класирането. Очакванията бяха да държим 8 - 12-о място."
"Калиакра" е абсолютен дебютант в "А" група. Тимът е 10-и в момента.
"Ще направим лагер край Мелник - допълни Цонко Цонев. - След това ще участваме на турнира в Албена."


"Берое" взе Мечев

"Берое" привлече юношата на "Славия" Симеон Мечев.
Синът на фолкпевицата Малина е роден в Стара Загора и през пролетта изигра три мача с екипа на "белите". Той беше взет под наем от наставника Илиан Илиев и стана шестото ново попълнение през зимата.
Преди това "зелените" си върнаха опитния Ваня Джаферович. Хърватинът трябва да заздрави защитата на тима. Другите нови попълнения са Милен Танев от "Черноморец" (Балчик), Цветан Филипов от "Черноморец" (Поморие), Владислав Ямуков от "Сливен 2000" и Мирослав Радев от "Калиакра".


Братът на Гай в "Монтана"

"Монтана" привлече брата на емблематичния бивш защитник на ЦСКА Ибрахима Гай - Муса.
Сенегалският футболист е едно от седемте нови попълнения, които ще изкарат зимната подготовка с клуба.
Тимът се подсилва със защитника на "Черно море" Николай Домакинов, нападателя на ЦСКА Боян Гайтанов и острието на "Сливен" Иван Коконов. Няколко играчи от школата ще бъдат пробвани преди старта на сезона. Освен тях наставникът Атанас Джамбазки ще изпита и алжирския голмайстор Белхасен Раид.

Явор Въндев
Явор Въндев
Димитър Христолов
Димитър Христолов
Костадин Ангелов
Костадин Ангелов
Цонко Цонев
Цонко Цонев
Ибрахима Гай
Ибрахима Гай
Йордан Лечков
Йордан Лечков
ОПТИМИСТ: Самир Селимински смята, че “Академик” ще остане в елита.
ОПТИМИСТ: Самир Селимински смята, че “Академик” ще остане в елита.
Симеон Мечев
Симеон Мечев