Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВРЕДНО: Стоян обичал да похапва най-вече китайска храна.
ВРЕДНО: Стоян обичал да похапва най-вече китайска храна.

 

 

 

"Не можех да се движа, имах извънземно кръвно налягане, лекарите се притесняваха за мен. Задушавах се, когато спя, през целия ден ме болеше глава. Животът, когато тежиш 220 кг, е пълен ад. Превръщаш се в инвалид. Мразех и себе си, и тялото си", признава пред "168 часа" българинът Стоян Калоянов. Той извършва истински подвиг и преобразява тялото си завинаги. Отслабва 120 кг. Борбата с килограмите му отнема две години, но резултатът е достоен за рекордите на Гинес. От четири години Стоян живее в Канада и е истински герой отвъд океана с постигнатото. "Най-важна е волята", категоричен е българинът.
"Винаги съм бил с наднормено тегло, единствено в казармата бях 80 килограма. Истинските ми проблеми започнаха малко преди да се уволня. Спрях да пуша и всяка зима качвах по 10 килограма", връща се в мъчителните години от своя живот Стоян Калоянов. Преди 11 години Калоян заминава за САЩ. Започва работа като шофьор на камион. Неправилното и най-вече нередовно хранене, комбинирано с часове зад волана, Го докарва до 180 кг.
"Преди шест години се ожених и 2 години след това се преместих да живея при жена си в Канада. Продължих да карам камион и достигнах застрашителните 220 килограма. Превърнах се в инвалид. Стоенето прав за повече от 5 минути ме докарваше до сълзи. А когато ми се налагаше да отида до края на ремаркето на камиона, за да отворя вратите, имах чувството, че ще умра. Трябваше да клекна да почина за да мога да се върна обратно и да продължа да шофирам. Животът ми беше кошмар", допълва Стоян. След като достига застрашителните 220 кг, лекарите го съветват да си направи

операция

"Вариантът беше да направя операция на стомаха си, но се отказах. Така нямаше да си науча урока. Сам си бях виновен за положението и сам трябваше да си помогна. Пробвал съм много диети без резултат. В един момент просто реших, че ще отслабна. Няма да оставям нищо за утре или другата седмица. Ще го направя сега. Промених мисленето си, начина си на живот. Преди никога не закусвах, сега като количество ям два пъти повече от преди, но по-здравословно. Преди хапвах нещо бързо, на крак, по веднъж на ден", признава българинът. След като взема трудното решение да отслабва, Стоян смъква 50 кг за десет месеца само с диета.
"Започнах да си нося сандвичи от вкъщи. Спрях пицата и спагетите, колата и енергийните напитки. Хапвах предимно месо и зеленчуци. И резултатът не закъсня. Започнах да отслабвам без особени усилия", разказва Стоян. За да продължи успешната промяна на тялото си, Стоян

тръгва на фитнес

Хорските погледи го обезкуражават в първия момент, но впоследствие го карат да продължи напред.
"След първите пет минути на пътечката щях да умра. Хората в залата ме гледаха изумени за това как съм се изтървал толкова да напълнея, а и сигурно се чудеха защо ли изобщо ходя да тренирам. Не знаеха, че нямах място да отстъпвам, нито на оправдания. Работя по 14 часа на ден и въпреки това намирам време да ходя на фитнес. На около всеки 2-3 месеца спирам да отслабвам. Тялото ми просто свиква с натоварванията, на които го подлагам. Променям храненето си и тренировките и започвам отново да отслабвам и така до следващия път. Непрекъснато трябва да правя промени. Много приятели ми се чудят откъде имам такава воля, за да продължавам. Отговарям им, че волята е за поети и писатели, аз просто имам инат и голямо желание да отслабна. Бях гледал преди години документален филм за един милионер, който обясняваше забогатяването си с факта, че той е искал повече от другите да натрупа състояние. Може би и това е причината и аз да отслабна толкова, наистина го искам", категоричен е българинът. Преди да преобрази тялото си, най-много обича да похапва

китайска храна

Сега дори не му е вкусна. Не поглежда и към мазните полуфабрикати. Драстичното му отслабване е истинско изпитание за близките му.
"Съпругата ми се влюби в мен, когато бях дебел, но исках да не я излагам, тя заслужава да се гордее с мен. Остана неотлъчно до мен дори в моменти, в които ми е идвало да захвърля всичко, да се откажа", признава Стоян. Той е гордост и за цялото семейство в родния Бургас. Неговата майка винаги носи със себе си две негови снимки - преди и след промяната.
"През март месец ставам на 40 и съм си обещал да бъда във върхова форма. Сега тренирам по нова програма, защото искам да кача малко мускули. Лятото ще се подложа на операция за премахване на излишната кожа по мен и тогава сигурно ще достигна до 80 кг. Чувствам се, сякаш живея нов живот. Имам енергия, имам силата да постигна всичко, за което съм мечтал. Харесва ми сутрин да виждам в огледалото новото си аз, определено се чувствам по-щастлив отпреди", мечтае за бъдещето Стоян.

Стоян обмисля да предаде опита и на други хора. Рекордното му отслабване го е направило специалист по правилното хранене. Освен това е наясно и с психологическия момент при една такава голяма промяна.
"Може би ще отворя фитнес, ще напиша книга. Искам хората за знаят, че щом аз успях, и те могат."

Първите в Гинес

АМЕРИКАНЕЦЪТ Уилям Коб държи рекорда за най-драстично отслабване в историята. Коб е извършил велик подвиг, отслабвайки с 259 кг за 32 месеца. Теглото на бореца от Джорджия било 364 кг. През 1965 г. в резултат на отслабването си той намалил теглото си до 105 кг. Обиколката на талията му се съкратила от 265 на 112 см. През 1973 г. започва отново да пълнее и достига 196 кг. Повече от шокиращо е и преобразяването на американската циркова артистка Челеста Хейер. В средата на миналия век, в периода 1950-1952 г., тя смъква 182 килограма. За 14 месеца от застрашителните 251 кг американката се превръща във фина дама с тегло 69 кг. Обиколката на гърдите, талията и бедрата се съкратила от 213-200-213 см до 71-86-91 см. Известно е, че през 1967 година цирковата артистка тежи 50 кг.

 

42 кг за 17 дни

ОЩЕ един българин подобрява световни рекорди. 39-годишният таксиметров шофьор Здравко Дзанев е успял да свали 42 кг за 17 дни. Феноменалният резултат той е постигнал благодарение на специална програма, която включва йога упражнения, пиене на специален сироп за изхвърляне на токсините и дезинтоксикация на организма, както и процедури с апарат за матрично-ритъмна терапия. Преди да стартира лечението си, Здравко Дзанев е тежал 268,3 кг при височина 1,92 м. В момента е в период на задържане на достигнатите от него 226 кг. Само допреди две седмици Дзанев е спял на фотьойл по 2-3 часа на денонощие, защото се задушавал, ако легне в хоризонтално положение. Сега вече спи в собственото си легло. И може да кара мотор и да се чувства комфортно в кола.

В НАЧАЛОТО: Преди две години Стоян трудно стои прав повече от пет минути.
В НАЧАЛОТО: Преди две години Стоян трудно стои прав повече от пет минути.
РЕЗУЛТАТ: Днес Стоян е свалил половината от теглото си.
РЕЗУЛТАТ: Днес Стоян е свалил половината от теглото си.
УСПЕХ: Българинът продължава да отслабва.
УСПЕХ: Българинът продължава да отслабва.
ВОЛЯ: Стоян тренира всеки ден.
ВОЛЯ: Стоян тренира всеки ден.
Здравко Дзанев
Здравко Дзанев