Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Локомотивът на бързия влак номер 8602 от Бургас за София се запали тази вечер малко преди 19 часа по време на движение между гарите Свобода и Чирпан.

Произшествието е станало на 2 км след гара Свобода. Авариралият локомотив е електровоз от 46-та серия. Запалила се е част от двигателя, локомотивът не е изгорял външно и машинистите са успели да го погасят.

Във влака са пътували 67 човека, няма пострадали. На мястото са пристигнали огнеборци от Чирпан. Първоначалният план е бил пътниците да продължат пътя си с микробуси, но тъй като аварията е възникнала в труднодостъпна местност, се е наложило вагоните да бъдат изтеглени обратно към гара Свобода след 4 часа чакане. През това време пътниците не са имали достъп до храна и вода. 

Предстои да бъде проверено състоянието на железния път и на контактната мрежа, преди да бъде възстановено движението между Стара Загора и Чирпан.

В момента на гара Стара Загора стои и трупа закъснение бързият влак от Варна за Пловдив, тъй като няма откъде да премине. По същата причина на гарата в Чирпан е спрял бързият влак от София за Ямбол.