Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Спецсъдът отстрани от длъжност кмета на Созопол Снимка: Стоян Нешев

Кметът на Созопол Панайот Рейзи да бъде отстранен от длъжност, за да не попречи на разследването срещу него, по което е обвинен за присвояване на над 2 милиона общински пари Това реши спецсъда, като заедно с него отстрани и Владка Мусева, главен счетоводител и директор на финансова дирекция в община Созопол. Според съда има данни, че ако двамата останат на работа, могат да укрият или унищожат документи, както и да повлияят на свидетели. 

Съдия Христи Михайлова не даде подробности за тези рискове, но по-рано от прокуратурата заявиха, че в разпипите си някои свидетели изпитвали страх от Рейзи. Това било, защото повече от далите показания работят в общината и са йерархично зависими от кмета. В своя защита Рейзи каза, че от днес е излязал в отпуск и че знае за разследването от февруари миналата година, като винаги е съдействал на разследващите.

Мярката "отстраняване от длъжонсто" е временна. Най-много тя може да трае една година и половина, докато делото не е влязло в съд. 

Последната дума по отстраняването на Мусева, обаче че има апелативният спецсъд, който ще заседава по делото на 16 април.