Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Марков Кадър: БНТ
Георги Марков Кадър: БНТ

Георги Марков отрече спекулациите, че е искал да бъде включен на избираемо място в листата на коалицията между ГЕРБ и СДС за евровота през май. Марков не иска да работи в Брюксел "да ме е страх да не ме гръмне някой", заяви самият той в "Денят започва с Георги Любенов".

"Не си спомням в последните години да е имало по-знаков политически съюз от този между ГЕРБ и СДС, защото само след няколко месеца ще празнуваме 30 години от онзи 14 декември 1989 година, когато Емил Кошлуков (...) направи жива верига около парламента, хиляди седесари обиколихме народното събрание и свалихме член първи". Така Марков коментира решението на ГЕРБ и СДС да се явят заедно на евроизборите през май.

Според него в годината на този юбилей е знакова коалицията между ГЕРБ и СДС и определи като въпрос на чест БСП да бъде победена на предстоящия вот.

"Макар и малко останало, СДС е емблема", заключи Марков. Според него критиките и подигравките към водещия кандидат на СДС в общата листа с ГЕРБ Александър Йорданов са провокирани от завист, защото той ще бъде избран за евродепутат", добави той и отрече спекулациите, че е искал да бъде част от листата на ГЕРБ.

"Не ми е интересен Брюксел, харесвам си Орбан", допълни още той и обясни, че се чувства сигурен да живее в България и Унгария.

Георги Марков смята, че номинацията на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор е "безсрамие, юридически цинизъм". Докато Кьовеши ръководеше Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния, няколко знакови присъди за корупция на високите етажи бяха произнесени. Според Марков обаче тя изпълнява "политически поръчки на чужди държави".