Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Пазарджик потвърди решението на районния в Панагюрище и не намери основания за искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на Стрелча Стойно Чачов.

Срещу Чачов е повдигнато обвинение за принуда от прокуратурата в Панагюрище. Според държавното обвинение през 2016 г. като кмет на община Стрелча Стойно Чачов е принудил служител на общинската администрация да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без в документа да е посочена дата.

За да постигне това Чачов е употребил заплашване, изразяващо се в обстоятелството, че ако служителят не подаде молба ще бъде освободен веднага от работа. Прокуратурата поиска отстраняването на кмета от длъжност, за да не попречи на продължаващото разследване. В хода на съдебното дирене стана ясно, че от петък кметът на Стрелча излиза в 50-дневен годишен отпуск, по думите му да не пречи на разследването. Освен това пред тричленния съдебен състав двама свидетели, служители на община Стрелча, категорично отрекоха да им е оказван натиск от Стойно Чачов във връзка с разследването срещу него. След техните показания прокурорът Станка Димитрова се отказа от искането си за отстраняването на Чачов от длъжност.

Решението на окръжният съд в Пазарджик е окончателно и не подлежи на обжалване.