Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това, което знаем от гръцките власти, е, че е задържан български гражданин, а за издирване с тяхна заповед е обявен неговият брат. Това потвърди министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в парламента.

Става въпрос за появилата се в гръцки вестници информация, че българин е задържан за извършено миналата година убийство на бизнесмена с австралийско и гръцко гражданство Янис Макрис.

Ако гръцката страна поиска съдействие, България ще го окаже по линия на международното сътрудничество, допълни той.

По повод на това, че във Войводиново се готвят нови протести, Маринов заяви: Следим ситуацията и при всяка промяна имаме готовност да реагираме своевременно, за да не допуснем напрежение.

По-рано тази сутрин в центъра на Пловдив пък бе открит труп на мъж, който е прострелян в главата. Вътрешният министър обясни пред журналисти, че основната версия, по която се работи е за самоубийство, а към момента все още се извършва оглед на мястото.

"Разговарях с македонския вътрешен министър отново. Вчера там бяха закарани роднини, за да се направи ДНК сравнителен анализ и се установи самоличността на загиналите. Във връзка сме с главния прокурор на България и очакваме от властите на Северна Македония през МВнР официални документи, за да предприемем съответните действия от наша страна. Чакаме да бъдат освободени телата, за да се транспортират в България", коментира Маринов и случаят с катастрофиралите със самолет български граждани в Северна Македония.