Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: МВР
СНИМКА: МВР

Шестима са обвинените за произвоство, продажба и съхранение на незаконни оръжия в Казаналък след акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата. Това съобщи шефът на спецпрокурорите Димитър Франтишек уточни, че разследването е започнало в края на август. 

Както по-рано стана ясно един от арестуваните е служител на ниско ниво в завод "Арсенал". Неговата роля била да изнася части за оръжия, които по-късно да бъдат сглобявани от членовете на бандата и продавани на куповачи. 

Групата е заловена по време на сделка, в която парите били белязани. Оръжията са се разпространявали в България. След престърсвания на адреси на уличените били открити автомати, пистолети, ловни пушки и части за оръжия. 

Както "24 часа" писа намерена е и кожа на одрана кафява мечка, която е била убита от членове на групата. Освен с търговия на незаконно оръжие, бандата ще отговаря и за бракониерство. Като доказателство за това прокурор Франтишек посочи, че колегите му разполагат с данни, че задържаните продавали автомати с заглушител, които се използват за лов.

Зам.-шефът на ГДБОП Стоян Темелатиев обясни, че петима от задържаните са с криминални регистрации и присъди за кражби, хулиганство и шофиране след употреба на алкохол.