Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Снаха, свекър и свекърва са починалите при тежката катастрофа на магистрала „Тракия“ до Пазарджик, съобщи за „24 часа“ говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Ранени в пазарджишката областна болница са откарани мъж и 10-годишно момиченце. Загиналите са майката, бабата и дядото на пострадалото дете.

Както вече съобщихме, катастрофата е станала снощи около 21.30 ч. в района на 89-ти километър от АМ „Тракия“, непосредствено преди разклона за Пазарджик. Движейки се от София за Пловдив 34-годишната К.З. от Сливен загубила управлението над лек автомобил „Нисан“, когато навлязла в участък със строително-ремонтни дейности. Трасето е обезопасено и обозначено със знаци, табели и светещи бализи. Останалата без контрол кола е навлязла в ремонтираното насрещно пътно платно, а от там е паднала през моста в коритото на река „Елшишка“. От катастрофата возилото се е самозапалило.

Към мястото незабавно са насочени автопатрули на „Пътна полиция“, аварийно-спасителен екип на РСПБЗН-Пазарджик и линейки на „Спешна помощ“. В резултат на инцидента са загинали жената, управлявала автомобила, нейният свекър Ф.А./ 58г./ от ловешкото село Бежаново и 54-годишната й свекърва Е.А. от същото село.

В МБАЛ-Пазарджик са транспортирани съпругът на шофьорката А.З.- 37 г. от Сливен и 10-годишната им дъщеря. Няма опасност за живота им.

Пожарът възникнал от катастрофата е изгасен бързо от пожарникарите, предвид на близостта на бензиностанции наблизо. Според първоначално събраните данни причина за тежкия инцидент е висока и несъобразена с пътната обстановка скорост.