Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Панагюрище отказа да отстрани от длъжност кмета на Стрелча Стойно Чачов и остави без уважение искането на прокуратурата. Преди седмица срещу Чачов бе повдигнато обвинение за принуда от прокуратурата в Панагюрище.

Според държавното обвинение през 2016г. като кмет на община Стрелча Стойно Чачов е принудил служител на общинската администрация да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без в документа да е посочена дата. За да постигне това, Чачов е употребил заплашване, изразяващо се в обстоятелството, че ако служителят не подаде молба, ще бъде освободен веднага от работа. Прокуратурата поиска отстраняването на кмета от длъжност, за да не попречи на продължаващото разследване. До този момент в рамките на досъдебното производство са разпитани 40 свидетели.

Съдебното заседание в Панагюрище премина при затворени за журналистите врати, след като съдия Диана Стателова отказа да ги допусне в залата по време на делото. След като стана ясно определението на съда, прокурорът Николай Топкаров заяви, че то ще бъде обжалвано пред окръжния съд в Пазарджик. Кметът Стойно Чачов сподели, че винаги е вярвал на българското правосъдие.