Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията в Русе залови водач, шофирал след употреба на канабис, съобщиха от ОД на МВР в дунавския град. Образувано е Бързо производство срещу шофьора, заловен да управлява след употреба на наркотици.

На 22 март около 09:45 ч. от полицаи от Второ РУ бил засечен лек автомобил „Сеат Леон“ с разградска регистрация, който излязъл от ул. „Добрич” и се включил в движението по ул. „Тулча”, след като не е се е съобразил с пътен знак, оказващ движение само надясно след знака, а на практика влязъл срещу посоката на движение по платното. На водача било разпредено да премине в платното за движение в посока ул. „Доростол” и да отбие при автобусната спирка до покрития пазар. Там му била извършена проверка, при която се оказало, че колата се управлява от 21-годишен мъж от Разград. На място отишъл и екип от пътни полицаи, които констатирали, че водачът е правоспособен и не е употребил алкохол, но при последвалата проба и за употреба на наркотици, техническото средство отчело положителен резултат за канабис. Младият мъж бил съпроводен от униформените до болницата, където пред медицинско лице отказал да даде кръвна проба.

Във връзка с констатираните нарушения, на 21-годишния разградчанин са били съставени два акта, а материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу него бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, уточниха от МВР-Русе.