Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За убийството е задържан мъжът, с който тя живеела на семейни начала

Тодор В., на 28 години от Стара Загора, е привлечен като обвиняем за умишлено убийство. Той е обвинен за това, че е убил жената, с която живеел на семейни начала още от времето, когато тя била на 13 години, и от която има 5-годишно момченце.

Трупът на 22-годишната Мария е намерен в неделя сутринта на втория етаж на къщата, в която живеела - на улица "Витоша" в циганската махала на Стара Загора "Лозенец". Жената лежала в леглото си със забит във врата й нож. На ужасната гледка първо се натъкнало детето й, което се качило горе, за да види защо майка му все още не е станала и не му е приготвила закуска.

Макар Тодор и Мария да живеели от дълго време на семейни начала, в последно време не споделяли един дом. Преди няколко месеца той излязъл от затвора, където попаднал за опит за убийство - позволил си да размаха нож срещу друга жена в центъра на града. Още докато бил зад решетките, той проявил ревност към Мария и заплашвал, че ще я убие. Било публична тайна, че бил пристрастен към наркотиците, пушел трева.

В събота вечерта мъжът дошъл при Мария в дома й. Двамата вечеряли заедно, вероятно са употребили и алкохол. После двамата се усамотили на втория етаж на къщата, а детето останало долу при баба си. В един момент ревнивият Тодор си тръгнал, но вече било късно и никой от близките на Мария не подозирал, че между двамата възникнала кавга, която завършила с фатален удар с нож. Когато на сутринта разбрали за трагедията, веднага подали сигнал на тел. 112.

При огледа на местопроизшествието са иззети ножът, дрехи и част от одеало със следи от червеникава течност, най-вероятно кръв, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Назначени са и се извършват експертизи - съдебно-медицинска на пострадалата, дактилоскопна експертиза и ДНК експертиза. Разпитват се и свидетели.

Обвинението срещу Тодор В. е по член 115 от Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен по него, мъжът може да бъде лишен от свобода за срок между 10 и 20 години, уточняват от прокуратурата. Той бил задържан в дома на майка си още в деня, когато бил намерен трупът на Мария. Засега Тодор е в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане, очаква се обвинението да поиска съдът да му наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

Близките на Мария описват Тодор в най-черни краски - бил ревнивец и изверг. В махалата обаче категорично опровергават първоначалната информация, че неотдавна жената била на гурбет в Испания, където е възможно и да е проституирала. Напротив - описват я като добра и грижовна майка. Най-напред за Тодор дори бе съобщено, че бил неин сводник, но не се потвърждава и това.