Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НАШ ДЪЛГ Е НЕ САМО ДА ПОМНИМ!

Вчера много граждани – от Ловеч и от цялата страна, участваха в шествието–поклонение до лобното място на жертвите в концлагера „Слънчев бряг”. Поприказвах си с дядо Кольо – последният останал жив концлагерист. Имаше речи, панахида, цветя и венци. Един от ораторите справедливо обърна внимание, че не панахида, а молебен за мъчениците от този концлагер-преизподня е необходим.

На поклонението слово произнесе лидерът на СДС Румен Христов. Тук бяха представители на областните съвети на СДС в цялата страна. Имаше седесари дошли чак от Силистра и Добрич, от Бургас и Стара Загора. Начело на шествието бяха инж. Ваня Събчева – областен управител на Ловеч, както и г-жа Корнелия Маринова – кмет на Ловеч, която произнесе прочувствено слово. Тук бяха представители и на организациите на репресираните. Но най-важното – наистина имаше много хора.

Научих, че тепърва българските учители започват да изучават престъпленията на комунизма, за да предадат тази истина на своите ученици. Но бях поразен, че учителка е задала по време на „обучителните курсове” въпрос: „Сега при управлението на ГЕРБ ще учим за престъпленията на комунизма, но ако на власт дойде Корнелия Нинова ще останат ли в учебниците тези уроци?” Тоест учителката е попитала защо има смисъл да се изучава нещо, което следващо правителство ще отмени или коригира. Искам да успокоя тази учителка, че БСП няма да дойде на власт, а Корнелия Нинова много скоро ще си загуби властта и в собствената партия. Така че нека учителите да бъдат спокойни и да спазват законите на България. А у нас, както е добре известно, комунистическият режим е обявен със закон за престъпен и като престъпен той трябва да се изучава в училище. Комунистическата партия в същия закон е определена като престъпна организация и така трябва да се преподава, ако ще Корнелия Нинова да се пукне от злоба. А българските деца трябва да знаят кое е зло, за да творят добро в своя живот.

Видях се и с Евгений Михайлов – режисьор на игралния филм „Сезонът на канарчетата”. Сценарият на този изключителен филм е на Николай Вълчинов и негова основа е трагедията в концлагера „Слънчев бряг”. Поздравихме се с Иван Сотиров – непоколебим поборник срещу лъжата в политическия ни живот. Тук бяха изследователите и ярки изобличители на комунистическите престъпления, на жестоката система на ДС – Христо Христов и Антон Тодоров. Благодарих на основния организатор – г-н Георги Митев, лидер на СДС в Ловеч, който винаги е защитавал най-достойната българска кауза – тази на демокрацията и антикомунизма.

Начело на шествието бе и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. Благодарение на неговите инициативи в Европейския парламент научиха за българската съпротива срещу съветската окупация на Източна и Централна Европа – съпротивата на българските горяни. Той отстоява принципни позиции и по отношение на Скопския антибългаризъм. С отсъствието си „блестяха” представителите на партии, които ката ден ни надуват главата със своята „принципност”. Но на тях и на техните привърженици бих искал да кажа, че оправията у нас може да се случи само на антикомунистическа основа, а не когато се пее в в общ опозиционен хор с наследниците на тези, които създаваха концлагерите в България.

Концлагерът край Ловеч е създаден три години след като съветските болшевики осъждат култа към личността на Сталин. Българските комунистически папагали също на думи осъждат култа към личността на Сталин и Вълко Червенков, Сталинизмът е осъден, но Живков заповядва изграждането на нов жесток сталински концлагер край Ловеч. Това е комунистическият цинизъм. По-късно някои комунисти обясняваха, че не са знаели за концлагерите, за убийствата и извращенията в тях. Правеха се на тапи.

Комунистическата система не можеше да съществува без да убива и измъчва хора. Тия, които днес се кланят на паметника на Правешкия сатрап са също мъчители. Ако им дадете възможност да управляват, те ще ви докажат, че е така. Те сега заплашват, а какво остава ако "яхнат" властта. . Затова е необходима декомунизацията. Необходим е процес на лустрация. За него никога не е късно. Днес всички говорят за борба с корупцията, за реформа на съдебната система, за увеличение на доходите, за европейски ценности, кокошинят се и на ляво, и на дясно, твърдят дори обратното – че няма нито ляво, нито дясно, но деликатно заобикалят най-важното, а именно , че декомунизацията е условието без което България няма да стане нормална държава. А аз отивам и по-далеч като казвам, че тези наши политици, които не са антикомунисти със сигурност не са и демократи.

Предстоят съдбовни за Европа избори и за съжаление разделената демократична общност е на път да допусне в Европарламента да „цъфнат” лицата, които ще посочи Корнелия Нинова. Те няма да защитават там българските интереси. Ще защитават, както винаги са го правили, интересите на чуждата и враждебна нам руска държава. За Европарламента се стягат и проруските псевдопатриотични партии у нас. И тях ги нямаше вчера на поклонението пред мъчениците от ловешкия комунистически ад. Но приключвам с цитат от Васил Левски: "Народе????"

*От фейсбук!