Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По данни на Световната здравна организация, 80% от мъжете в даден период от живота си имат проблеми с простатата.

ПростаРен отговаря на най-често задаваните въпроси, свързани с „мъжката жлеза”:

Къде е разположена простатата и каква е нейната функция?

Простатата е част от мъжката полова система и се намира в края на пикочния мехур и уретрата. Има размери на кестен и основната u функция е да секретира простатен секрет, който е важна съставка на семенната течност.

Кои са основните заболявания, засягащи простатата?

За простатата са характерни различни заболявания – някои, свързани с напредването на възрастта, а други – зависещи предимно от начина на живот. Това са най-вече доброкачествена хиперплазия на простатата и простатит.

Какви са симптомите на инфекция на простатата?

Симптомите включват висока температура, болки в кръста, често уриниране, болки по време на дефекация, наличие на кръв в урината. Простатитът е възпаление на жлезата и се среща във всички възрасти. Смята се, че е запазена марка на пушачите, шофьорите и половите атлети.

Какво представлява доброкачествената хиперплазия на простатата?

Това е изменение, при което части от жлезата претърпяват бавно увеличение с годините. От 45-годишна възраст почти при всички мъже настъпва бавно увеличение на простатата.

При всички мъже ли доброкачественото увеличение на простатата е свързано с неприятни усещания?

Не. Повечето мъже продължават да живеят без да забелязват затруднения. Проблем настъпва, когато се усеща смущение в нормалното уриниране. Симптомите са толкова по-подчертани, колкото по-голямо е увеличението на простатата и последващото запушване на уретрата. Затова е необходимо още при първите неприятни усещания да се предприемат мерки.

Защо увеличената простата възпрепятства отделянето на урина?

Защото тя притиска уретрата при изхода u от пикочния мехур.

Съществуват ли общовалидни правила за здрава простата?

Специалистите съветват: приемайте достатъчно количество вода, движете се повече, избягвайте носенето на твърде тесни дрехи, поддържайте добра лична хигиена.

Има ли билки, които действат благоприятно при проблеми с жлезата?

Да. Върбовката е добре позната при лечението на всякакви неразположения на простатата. Известна е със силните си противовъзпалителни свойства. Има и успокояващо действие, влияещо благотворно върху раздразнени пикочни пътища и простатит.

Екстрактът от гроздово семе действа силно антиоксидантно, пикочогонно и противовъзпалително. Селенът е един от най-важните минерали за простатата, защото участва в образуването на семенна течност, подобрява кръвообращението и микроциркулацията, което способства за по-доброто проникване на активните лечебни вещества в простатата.

ПростаРен е синергична формула от висококачествени 100% натурални съставки за комплексна грижа за простатата. Във всяка опаковка от продукта ще намерите подарък – малка книжка със съвети за здрава простата. Можете да намерите в аптеките и без рецепта или онлайн на https://botanic.cc/products/prostaren/.