Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

По обвинение на Районна прокуратура – Русе бе осъден мъж, извършил дванадесет грабежа на чанти на жени в града. За извършените деяния, съдът му е наложил наказание лишаване от свобода за срок от шест години и шест месеца.

С оглед реда по който е било проведено съкратеното съдебно следствие, това наказание на основание чл. 58а от НК е било намалено с 1/3, като му било наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири години и четири месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Подсъдимият Ю.Н.М. от гр. Русе, е бил признат за виновен по обвинението за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, за това, че през периода от 22.05.2017 г. до 13.08.2017 г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на дванадесет пъти, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 1 592,52 лева, от владението на различни жени от същия град, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Ю.М., нямал пари и решил да си набавя такива, като извършва грабежи. Разхождал се по улиците и се оглеждал за жена, която да носи със себе си чанта, и след като види, че няма други хора наоколо, се приближавал в гръб, и със сила вземал чантата й. Присъдата подлежи на обжалване, уточниха представители на Темида.