Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елена Йончева Кадър: Би Ти Ви
Елена Йончева Кадър: Би Ти Ви

Елена Йончева призна, че не е очаквала да се изправи в битка срещу бившия си приятел и настоящ президент на ПЕС Сергей Станишев за водач на евролистата на БСП.

Признанието си тя направи направи в студиото на Би Ти Ви в предаването "120 минути", след като социалистите гласуваха за нея. След проведения таен вот Йончева получи 95 гласа от Националния съвет, а Станишев – 75.

„Не ми беше леко. Не мисля, че е голямо противопоставяне. Хората, които подкрепиха мен, Станишев и Деница Златева, над 200 номинации получи всеки един от нас. Аз получих 266, а Станишев 230. Аз искам да благодаря на всички, които застанаха зад мен, това е огромна отговорност. Това не е просто битка за Европейския парламент, това не е битка за тези 17 депутати. Това е битка за България, за всички тези хора, които са проевропейски настроени”, коментира Йончева.

На коментара на лидера на ПЕС „Не е важно Станишев или Йончева, а дали ще успеем да излезем след този избор обединени”, избраната за водач на евролистата на социалистите бивша журналистка заяви, че БСП са единни, защото е нормално в една партия да има дебат.