Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двамата пловдивчани се задушили в гаража, след като запалили двигателя на колата, за да се сгреят. Снимка РАДКО ПАУНОВ
Двамата пловдивчани се задушили в гаража, след като запалили двигателя на колата, за да се сгреят. Снимка РАДКО ПАУНОВ

40-годишен заможен ерген и 34-годишната му любовница бяха открити мъртви в гараж на нова кооперация в Пловдив. Няма следи от насилие по двамата, издъхнали са от задушаване, сочи първоначалният оглед.

Костадин Кабаков завел в петък вечерта любимата си, която е семейна с две малки деца, и влезли в автомобила. Започнали да се наслаждават един на друг. Мъжът наскоро купил апартамент в току-що построената сграда. Но жилището не било обзаведено и затова решили да се отдадат на ласки в гаража. По едно време им станало студено и запалили колата. Понеже била с газова уредба, от изпаренията й се задушили. От петък вечерта до неделя сутринта от двамата нямало ни вест, ни кост.

Пръв на потресаващата гледка се натъкнал бащата на Костадин – Асен Кабаков. „Беше страшно”, каза пред „24 часа” съсипаният родител, който се чудеше как да съобщи на съпругата си.

Ето кооперацията, в чийто гараж се е разиграла трагедията. Снимка Авторът
Ето кооперацията, в чийто гараж се е разиграла трагедията. Снимка Авторът

На мястото на нещастния случай бяха дошли мъжът и братът на 34-годишната жена, която оставя деца на 3 и на 6 годинки.

„Защо не я е завел на хотел, а е решил да се прави на интересен. Имал е в джоба си 4700 лева”, недоумяваше Асен Кабаков. Той твърди, че е гледал Костадин като писано яйце. Бил по-малкият му син и имал слабост към него. Големият бил адвокат.

„В петък вечерта с любимата били на заведение. Решил да я доведе тук, за да й покаже, че има нов апартамент”, разсъждава родителят. И не може да си обясни как и двамата едновременно са се задушили.

„Стигнах до извода, че на децата не трябва да се угажда и да ги лигавят, защото ей докъде може да се стигне”, казва Асен Кабаков. Купил най-напред на сина си жилище в друг пловдивски квартал. Той го продал и си взел апартамент на Слънчев бряг. „От нищо не е лишаван. Костадин работеше при мен. Години наред държах казина в Пазарджик на едни софиянци. Бях много добре. Синът беше крупие. След това си направихме собствен бизнес. Водил съм го навсякъде”, разказа родителят.

По думите му малкият син имал музикални заложби. Пеел с Мишо Шамара и Ванко 1. Дори имал парче „Сладолед и сметана”.