Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Чуков  Кадър: Би Ти Ви
Владимир Чуков Кадър: Би Ти Ви

Очевидно е, че Тарант е идвал, за да се запознае с историческите места на Балканския полуостров. В неговото съзнание като лента се извъртяват съдбоносните битки, които Османската империя губи. Един неевропеец говори като европеец. Той очевидно е един от най-големите симпатизанти на Радован Караджич. Това коментира арабистът Владимир Чуков в сутрешния блок на Би Ти Ви "Тази събота".

Градът е притихнал днес. В парка днес нямаше никакви хора. Днес е ден на съчувствие, състрадание и любов. Ако вчера беше ден на омраза, днес хората от Нова Зеландия показаха, че омразата може да бъде победена. Не зная каква е общността на мюсюлманите тук, но би трябвало да е голяма. Те живеят абсолютно мирно, Нова Зеландия е страна, която е отворена към различията и ценностите тук са човешки. Тук живеят над 200 различни общности и се говорят над 160 езика. До преди 1 час са събрани 2 милиона долара в помощ на семействата на загиналите в Крайстчърч, каза по телефона от Крайстчърч българката Валерия Делчева.

Терористът е човек с някакви отклонения, очевидно е расист, който живее в миналото. Няма значение къде е мястото, расовата сегрегация е неговата философия. Тарант е ходил и в Турция, но не по време на Балканската обиколка, а през 2016 година. Той е видял с очите си това, което е изписал, коментира проф. Чуков.

Тъй нареченият електронен джихад е въведен още от Ал Кайда. Тарант иска да докаже, че е по-силният човек. Виждате, че "Ислямска държава" и идеологията й е необорима. Не се знае кой, кога и къде може да се вдъхнови от нея, завърши проф. Владимир Чуков.