Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Писнало ли ви е всякакви карти и много пари в кеш да надуват портфейла ви? Дигиталният портфейл е идеалното решение за вас в този случай. Много е вероятно този начин за разплащане да бъде причина за изчезване на банкнотите в бъдещето. Технологията започва да навлиза и в България.

Дигиталният портфейл е приложение за вашия мобилен телефон, което създава дигитални копия на кредитните ви карти. Чрез него могат да се извършват и плащания на ПОС терминали. Вместо да търсите картата си, е достатъчно само да доближите мобилния си телефон.

Най-популярните дигитални портфейли са на Google, Apple и Samsung. Тези компании използват портфейлите, за да заобиколят инфраструктурите на картовите оператори Visa и Mastercard, затова е нужно да правят договорки с банките. За съжаление големите компании не работят с българските банки. За нашия пазар има български приложения, като Phyre, iCard и приложението на Първа инвестиционна банка. Трябва да се внимава с условията за ползване, тъй като не всички от тях предлагат безплатна поддръжка на портфейла – някои имат само гратисен период в началото.

За да използвате услугата, е нужно само да изтеглите някое от приложенията и да направите потребителски профил. За стартирането на портфейл е необходимо да заредите произволна първоначална сума, а след това сте готови да управлявате средствата си виртуално. Можете да използвате мобилния си апарат, за да се разплатите с някои търговци само като го доближите до устройство на касата.

Популярността на дигиталните портфейли се увеличава все повече, като повечето от тях са безплатни. Таксите за превод при плащане пък са по-ниски при разплащане с мобилен портфейл, а прехвърлянето на средства между потребители не се таксува. Вероятно се питате дали средствата ви отиват на сигурно място. Повечето разработчици на такива приложения използват последни технологии за защита на информацията, затова мобилният портфейл може да бъде дори по-сигурен от използването на обикновена карта. Единственото, което може да застраши вашите средства, е да загубите мобилния си апарат.

Дигиталният портфейл е съвместим и с други видове карти освен кредитни и дебитни, затова е много важно да прецените за какво точно ще го ползвате. При кредитните и дебитни карти основната му функция е да съхранява информацията за тях и да се извършват разплащания през мобилния ви телефон. Може да се използва също и за карти за лоялност към различни компании, като те ви дават възможност да пазарувате с намаления и дори да взимате различни неща безплатно. Вместо всички тези карти да пълнят портфейла ви, можете да ги съберете на едно място в приложението. При ваучерите за подарък положението е подобно, като най-добрите апликации дават възможност да ги съхранявате, без да забравите да ги използвате или да изпуснете срока им на валидност.

Виртуалният портфейл може да улесни ежедневието и разплащанията ви, като ви спести място, пари и време. Следващият път когато ровите в портфейла си, за да търсите някоя от картите си, се замислете – дали удобството на дигиталният портфейл не би ви помогнало? Или виртуалните пари ви притесняват и все още предпочитате да имате кеш? Ако имате спешна нужда от пари, ние Cash Credit ще ви помогнем.