Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Марешки: Днес и в сряда ще се явим в парламента, след това ще преценим - влизаме или не Веселин Марешки Кадър: БНТ

Ние казахме, че днес, защото имаме важни въпроси, ще влезем в парламента. Ще влезем и в сряда, защото очакваме да имаме среща с ГЕРБ, за да изяснят каква е управленската им визия до края на мандата. След това ще преценим - ще влизаме или няма да влизаме. Това решение ще го преценим на база тези няколко дни. Това заяви пред БНТ лидерът на партия "ВОЛЯ" Веселин Марешки относно решението на партията да не влиза в парламента.

"Останахме с впечатлението, че така наречените "Обединени патриоти" са влезли в парламента, за да оправят собственото си положение. Те са поредните политически измамници. Считаме, че не това е дневният ред в парламента. Правим тази крачка, за да ги свалим на земята и да им припомним какви предизборни обещания са дали. Нещо добро трябва да бъде свършено за българското общество", заяви още той.

"Няма да следваме никой, най-малко БСП. Следваме обещанията, които сме дали на българското общество", категоричен е Марешки.

По думите на Марешки, ако „ВОЛЯ“ и ГЕРБ не стигнат до съгласие на срещата в сряда, има два варианта - да се разкрие на показ коалицията ДПС-ВМРО и т.нар. „патриотична коалиция“ или да се случи следващата коалиция ДПС-БСП-Патриотите, което по думите му е недопустимо.

Марешки допълни, че третият вариант е да се свикат предсрочни избори, но това е нежелатен вариант. Веселин Марешки обаче заяви, че ако трябва, ще се стигне до предсрочни избори, за да се отложи сделката за закупуване на F-16.