Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Берлин Снимки: POLICE BERLIN HANDOUT
Берлин Снимки: POLICE BERLIN HANDOUT

Мащабна операция за изчезналата на 18 февруари 15-годишна Ребека се провежда в Германия. Вече 18 дни няма никаква следа от момичето. То бе за последно видяно в къщата на сестра си и зет си в Берлин, където нощува през уикенда. Полицията предполага, че Ребека е станала жертва на престъпление.

Основният заподозрян за предполагаемото й убийство е 27-годишният Флориан - съпругът на сестра й Джесика. Семейството на Ребека обаче стои твърдо зад него и не смята, че младият мъж може да има нещо общо с изчезването й. 

Стотици полицаи днес търсят следи от 15-годишното момиче в Източен Бранденбург около Берлин. Те са имали конкретна информация, за да предприемат операцията, в която участва и хеликоптер, коментира "Билд". Разследващите проверяват гориста местност.

Според някои германски издания разследването вече не е за непредумишлено убийство, а за убийство с основен заподозрян зетят на Ребека.

Флориан е задържан за втори път, но отрича да има нещо общо с изчезването на момичето. Вчера полицаите са събрали нови 150 доказателства.

Разследващите са проверили мобилните данни на телефонните апарати и на рутера в къщата на Флориан и Джесика. Те показали, че най-вероятно Ребека не е напускала дома им, а Флориан е единственият, освен нея, който е бил там.

Флориан и Джесика имат малиновочервено "Рено Туинго". Колата два пъти е била регистрирана от системата за контрол на магистрала 12, която свързва Берлин с Франкфурт - в деня на изчезването на Ребека в 10:47 часа и на следващия ден в 22:39. Само 27-годишният мъж е имал достъп до колата в тези дни.

Разследващите все още не могат да кажат дали тези пътувания имат нещо общо с 15-годишното момиче, но регистрирането им въобще не съвпада с версията на Флориан, която той представял на полицаите за това какво е правил в тези дни.

Флориан обаче обяснил на семейството на Ребека "убедително и достоверно" къде е ходил с автомобила - информация, която не иска да разкрие пред полицията. Роднините на Ребека казват, че са сигурни, че пътуванията му нямат общо с изчезването на момичето. Откъде идва тяхната убеденост, остава неясно.

"След първото му задържане, той трябваше да отговори на всичките ми въпроси. Дължеше ми го", казва майката на Ребека.

"Всичките разминавания в изказванията му са свързани с друго. Не мога да кажа обаче с какво", казва бащата на момичето.

"Той трябва да обясни всичко на полицията, иначе никой няма да го разбере", допълва майката.

С изчезването на 15-годишната ученичка изчезва и виолетово одеяло от къщата на семейството. Разследващите открили влакна от него и коса от момичето в багажника на колата на Флориан.

Това е следа, след която полицаите насочват вниманието си все повече към младия мъж.

Майката на Ребека обаче има свое обяснение за влакната в багажника - това е одеяло, с което много пъти се е ходело на излети.

Флориан твърди, че е спал между 5:45 и 8:25 в сутринта на изчезването. Полицията обаче е установила, че той е писал съобщения в WhatsApp по това време.