Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама наркомани са задържани от полицията в Пазарджик, минути след като заплашили общопрактикуващ лекар с нож в кабинета му, съобщи говорителят на областната полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

Във вторник след обяд в кабинета на лекаря, който се намира в центъра на града, влязъл 50-годишният Димитър Н., а секунди по-късно вътре се промъкнал и 28-годишният Андон К., въпреки че в момента медикът преглеждал пациентка.

В кабинета била и медицинската сестра, която е съпруга на общопрактикуващия лекар. Двамата мъже директно поискали докторът да им даде т.н. " зелена рецепта" за покупка на лекарства, забранени за свободна продажба, тъй като съдържат наркотични вещества. Лекарят категорично отказал и обяснил, че за това има определени изисквания. Отговорът на медика не се понравил на двамата наркомани и единият от тях извадил нож, като заплашил лекаря, че ще го използва ако не изпълни искането им. Истеричните викове на нападателите били чути от пациенти пред кабинета, които повикали полиция. В този момент двамата наркомани избягали.

Пристигналите на мястото полицейски екипи блокирали района и само за броени минути наркоманите били задържани в близост до сградата, където бил кабинетът на лекаря. По информация на полицията двамата мъже са с множество криминални регистрации и присъди.